Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Anna Mårtensson

Så var modeveckans första dag – Susanne Histrup om höjdpunkterna

Fashion Week Stockholm är i full gång. Här delar Damernas Världs bloggare Susanne Histrup med sig av godbitarna från första dagen.

Vad tyckte du om första dagens visningar?

– Först och främst måste jag säga att det är SÅ härligt att visningarna är

på Grand Hôtel i Spegelsalen och Bolinderska Rummet, det känns både

kontinentalt och lyxigt. Dagen började med Whyred som visade en stor och bred kollektion med många olika looks – kostymer med puffärmar, höga midjor och en nästan unisexton på plaggen. Stylelin visade en fin och enhetlig kollektion, likaså Busnel tycker jag. Men bästa av alla jag såg var utan tvekan By Malina. My god, jag ville ha allt! Överlag var alla bra och visade sitt märkets DNA, inga jätteöverraskningar.

Frida Fahrman och Susanne Histrup.Frida Fahrman och Susanne Histrup.Frida Fahrman och Susanne Histrup.
Frida Fahrman och Susanne Histrup. Foto: Anna Mårtensson.

Var det något särskilt som stack ut?

– Det som utmärkte sig mest var nog att By Malina hade designat hijabs i vackra blomsterprint som matchade plaggen. By Malinas visning hade också (som så ofta) ett musikval som passa de plaggen perfekt och som gjorde att hela publiken gungar med. Glatt var bara förnamnet!

Vilka trender dominerade på catwalken?

– Färgmässigt var det vitt, aprikos, hallonrosa, mintgrönt och gult. Skräddade kostymer med detaljer och matchande set ser vi mer av våren 2018. "Off shoulder"-trenden håller i sig, men inte lika mycket volanger som vi sett våren 2017. Slippers fortsätter och även sköna färgglada sneakers.

Vad gillade du bäst?

– Min personliga favorit var utan tvekan By Malina. Bästa kollektionen på länge och svenskt mode när det är som bäst.

Hur kommer du själv klä dig i höst?

– Gärna mycket i rutigt, en oversized kavaj med smala byxor matchat med klackar eller mina favoritslippers från Gucci. Jag kommer även att investera i ett par schyssta läderbyxor, vilket är en stor trend (med det är det ju det alltid på hösten). Gärna en stor färgglad stickad tröja som passar lika bra till lackkjolen som till jeansen. När det kommer till accessoarer satsar jag på stora örhängen och gärna silver. Relaxed men ändå dressat.

Klicka här för att komma direkt till Susanne Histrups blogg – och fler uppdateringar från modeveckan!