Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sandra Beijer "Jag var på jakt efter den perfekta jackan så länge, nu gör jag den själv istället"

Just nu är det fullt upp för bloggaren Sandra Beijer som sedan en tid tillbaka kan lägga till både författare och designer på sitt CV. Vi fick en pratstund med Sandra och passade på att ta reda på hur det känns att hålla i sin egen bok, Det handlar om dig, och hur hennes första kollektion gick från dröm till verklighet.

Det händer verkligen mycket runt omkring dig just nu. Vi får börja med den obligatoriska frågan, hur känns det?

– Det är jätteknäppt och roligt! Att exempelvis få ge ut en egen bok har varit en dröm i många år så just det känns extra roligt. Nu är känslan bara, jag gjorde det! Gud vad fint!

Du är också aktuell som designer av din första kollektion, berätta, hur gick det till?

– Att göra en egen klädkollektion är något jag tänkt på en tid. Det har varit en sådan där sak jag ligger och drömmer om innan jag somnar, om du förstår? I början av februari kontaktade JC mig och sa att de hade läst att jag ville göra en egen klädkollektion, så de undrade om jag var intresserad. Efter det gick det fort, jag hade ju redan tänkt ut hur jag ville ha den så jag började jobba med deras designteam. Det var fantastiskt att ha ett team som jobbade för att förverkliga min idé och det känns helt magiskt att den snart kommer att vara ute i butik.

Vad har du utgått från i designprocessen?

– Jag har utgått från min egen klädstil och cheerleaderkulturen i USA. Kollektionen består av fyra basplagg som tillsammans kan bilda en look, men som också är lätta att matcha med andra plagg. Jag ville göra en kollektion som jag skulle kunna kombinera med allt jag äger, samtidigt som kläderna ska kunna spegla stilen hos den som köper dem.

Vad var utmaningarna?

– Jag hade en tanke på exakt vilken färg jag ville ha, en 70-talsblå med stänk av grått, men i en otvättad jämn färg. Det är jättesvårt att förklara precis vilken nyans jag ville ha, speciellt eftersom jag inte är designer själv. Så jag hade med mig bilder och så testade vi oss fram tills vi hittade den rätta nyansen.

Är det något av plaggen du är extra fäst vid?

– Jag tycker om jeansjackan väldigt mycket. Jag har letat efter den perfekta jackan väldigt länge men det har varit svårt att hitta den, ingen har känts helt hundra. Men designteamet förstod precis hur jag ville ha den och hur jag hade tänkt. Det är en häftig känsla att säga nej, nu har jag varit på jakt efter den perfekta jackan så länge, jag gör den själv istället!

Hur tycker du att vi bäst stylar en sommarlook utifrån kollektionen?

– Tanken är att det är fyra basplagg som man ska kunna bära tillsammans och att de då ska bli lite som en cheerleaderuniform. När man har alla på sig samtidigt så ser det lite ut som en seriefigur.

Hur shoppar du själv?

– Jag köper sällan kläder nuförtiden och har inte gått på stan för att shoppa på länge, men när jag ska köpa något nytt gillar jag verkligen Asos. De senaste åren har jag bott i två väskor och då har jag inte kunnat konsumera på samma sätt, vilket i och för sig är bra. Dessutom känns det lite som att jag har hittat de kläder jag gillar och inte behöver köpa nya förrän de går sönder. Och nu har jag fyra nya basplagg från min egen kollektion.

5 snabba frågor till Sandra:

VILKET NUMMER VÄRDESÄTTER DU MEST I TELEFONBOKEN? (Förutom mamma och din pojkväns) Michelle, hon är min bästa vän!

VAD STOD DET I DITT SENASTE SMS: Har du fått något kul bud på sistone?

VILKEN ÄR DEN FINASTE KOMMENTAREN DU FÅTT? Jag har fått väldigt många fina bloggkommentarer, men en väldigt filmiskt fin var en jag fick på ett inlägg där jag skrev att jag var lite ledsen. I kommentaren stod det, ”Du behöver inte oroa dig för elaka människor, vi är din armé”.

VAD FINNS ALLTID I DIN VÄSKA? Hörlurar! Just nu går Thomas Stenströms låt Slå mig hårt i ansiktet på repeat.

VILKEN SKÖNHETSPRODUKT HAR DU ALLTID MED DIG? En concealer, just nu Touche Eclat från YSL.

Kollektionen är ett samarbete mellan JC och Crocker och lanseras i limiterad upplaga i utvalda JC-butiker i juni. Priserna ligger mellan 199-699 kr.  Vill du se mer av Sandra så passa på att titta in till henne på bloggen http://rodeo.net/niotillfem/