Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Sarah Jessica Parker sätter ljus på mellanårsvalet på sitt eget sätt.Sarah Jessica Parker sätter ljus på mellanårsvalet på sitt eget sätt.Sarah Jessica Parker sätter ljus på mellanårsvalet på sitt eget sätt.
Sarah Jessica Parker sätter ljus på mellanårsvalet på sitt eget sätt. Foto: TT

Sarah Jessica Parkers valkupp

Under inspelningarna av And Just Like That i New York tar stjärnan Sarah Jessica Parker till sina egna metoder för att stödja demokraterna i mellanårsvalet. 

Just nu pågår inspelningen av andra säsongen av And Just Like That, serien som kretsar kring väninnorna från 90-talets stora succéserie Sex and the City, i New York. Inspelningen drar till sig en hel del uppmärksamhet – innevånare, turister men också många fotografer samlas kring inspelningsplatserna för att ge glimtar från vad som komma skall. 

Huvudkaraktären Carrie Bradshaw, som spelas av Sarah Jessica Parker, är som bekant känd för sin stilsäkra och personliga garderob – den har blivit en viktig ingrediens i den succé som även uppföljaren får anses vara. 

LÄS ÄVEN And just like that säsong 2 är på gång – här är första bilderna

Under onsdagens inspelning tog Sarah Jessica Parker tillfället i akt att använda intresset för And just like that och Carries garderob för att rikta blickarna mot tisdagens mellanårsval som det mesta kretsar kring i USA just nu. 

Foto: Gotham / GC Images

Klädd som Carrie i rutig kappa, härliga blå sammetsstövlar och en bredbrättad hatt med en Pierre Cardin-väska över axeln passade hon även på att bära en tygväska med en mycket speciell egen design. På väskan satt knallrosa tejpbitar där namnen på demokratiska kandidater som är aktuella för valet var skrivna. Beto O’Rourke (Texas), Catherine Cortez Masto (Nevada) och Tim Ryan (Ohio) var några av namnen som väskan kommunicerade. 

Sarah Jessica Parkers uppmärksammade tygväska med egen politisk design.Sarah Jessica Parkers uppmärksammade tygväska med egen politisk design.Sarah Jessica Parkers uppmärksammade tygväska med egen politisk design.
Sarah Jessica Parkers uppmärksammade tygväska med egen politisk design. Foto: Jose Perez/Bauer-Griffin / GC Images/TT

Karaktären Carrie har tidigare varit allt annat än politiskt intresserad – i säsong 3 av Sex and the City dejtade Carrie en politiker, men utan att själv ha registrerat sig inför valet (vilket är ett krav i de flesta statar för att få rösta i amerikanska val). I dag är Carrie några decennier äldre, och kanske har det politiska intresset växt? Mer troligt är det ett sätt för Sarah Jessica Parker att utnyttja intresset kring serien att visa sin politiska ståndpunkt och även uppmuntra människor att engagera sig i det amerikanska mellanårsvalet. 

Sarah Jessica Parker använder tygpåsar från demokratiska kandidater för att sätta ljus på mellanårsvalet.Sarah Jessica Parker använder tygpåsar från demokratiska kandidater för att sätta ljus på mellanårsvalet.Sarah Jessica Parker använder tygpåsar från demokratiska kandidater för att sätta ljus på mellanårsvalet.
Sarah Jessica Parker använder tygpåsar från demokratiska kandidater för att sätta ljus på mellanårsvalet. Foto: TT

Sarah Jessica Parker föddes i Nelsonville i Ohio – och just Ohios Tim Ryan får upprepat stöd under den uppmärksammade And just like that-inspelningen. Hon har upprepade gånger setts bära en tygväska från kandidaten, och när Parker tog en paus i en bil under inspelningen nyligen passade hon på att lyfta upp den så att fotograferna fick en bra bild av var hon står politiskt. Även demokraten Josh Shapiro (Pennsylvania) har fått liknande väskstöd av Parker .

Sarah Jessica Parker i en paus under inspelningen av And Just Like That i New York - visar att hon stöder Ohios Tim Ryan.Sarah Jessica Parker i en paus under inspelningen av And Just Like That i New York - visar att hon stöder Ohios Tim Ryan.Sarah Jessica Parker i en paus under inspelningen av And Just Like That i New York - visar att hon stöder Ohios Tim Ryan.
Sarah Jessica Parker i en paus under inspelningen av And Just Like That i New York - visar att hon stöder Ohios Tim Ryan. Foto: JosiahW / BACKGRID USA/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sarah Jessica Parker har med åren blivit mer aktiv i samhällsdebatten, inte minst när det gäller den ålderism som är vida utbredd. Den drabbar kvinnor i samhällets alla skikt och Sarah Jessica har vid flertalet tillfällen uttalat sig kritiskt och krävt förändring. 

LÄS ÄVEN Sarah Jessica Parker ryter ifrån mot ålderismen: ”Vad ska jag göra? Sluta åldras? Försvinna?”

LÄS ÄVEN Självförtroende, stil och sexaptit – kända kvinnor om fördelarna med att åldras

LÄS ÄVEN Sarah Jessica Parker: ”Kalla mig inte modig för att jag har grått hår”