Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Se det senaste modet först av alla – följ med till modeveckans första dag

Stockholms modevecka är i full gång, vill du också ta en första titt på vårmodet 2015? Då hittar du precis det här nedan.

HUNKYDORY VÅR OCH SOMMAR 2015

"This season Hunkydory is in to the blues" är meningen som inleder Hunkydory presentation av kollektionen. Och visst är det så, den ljusblå nyansen inleder visningen och är även samtalsämnet på allas läppar då vi sedan ser tillbaka på kollektionen. Förutom den sommarlätta blå nyansen innehåller kollektionen även vita och beiga nyanser tillsammans med militärgrön. I silhuetten känner vi igen den avslappnade och bohemiska Hunkydory-tjejen. Material som spetsar och skimrande siden står för det skira och nätta och kompletteras av det tunga i mocka.

JUVELSALONGEN

Vår- och sommarkollektionen "This is Not a Pearl Necklace" av Märta Larsson har inspirerats av mötet mellan Märtas uppväxt i Lappland och hennes liv i London. Varje sten är utvald av Märta och hon ser dem som naturens eget konstverk.

Charlotte Bondes vår och sommarkollektion är inspirerad av handmålningar, mosaik och emaljer från palatset Alhambra i spanska Granada. Med starka färger och gyllene guld tar hon med en liten bit av historien in i sommarens smycken.

Undervattensvärlden har inspirerat Cornelia Webb i sin sommarkollektion. Havets blå nyanser tillsammans med solens gyllene strålar och pärlornas skimmer utgör grunden för kollektionen.

IDA SJÖSTEDT VÅR OCH SOMMAR 2015

Ida Sjöstedts vårkollektion handlar om att våga stå upp för den man är och ta den plats man förtjänar. Färgerna är starka, paljetterna gnistrande, skorna höga, spetsarna genomskinliga och kjolarna korta. Det är girl power ända ut i fingerspetsarna!

FILIPPA K VÅR OCH SOMMAR 2015

Filippa K's vårkollektion är stilren, sval och elegant. Silhuetten går antingen nära kroppen med detaljer och vackra skärningar, eller i en vid, böljande form. En naturlig beige färgskala dominerar, men kollektionen innehåller även färgglada inslag av citrongul, smaragdgrön och mörkblå.

J. LINDEBERG VÅR OCH SOMMAR 2015

I vår och sommarkollektionen 2015 ville J. Lindeberg hålla kvar vid den chica Rock'n'roll looken, men i en lättare och ljusare version. Puderrosa, ljusblå och khakigrön sätter färgskalan tillsammans med vackra blomstertryck. ”I see the collection as a big flower arrangement filled with a variety of flowers, effortlessly bound together”, säger Jessy Heuvelink, designchef på J. Lindeberg.

BJÖRN BORG VÅR OCH SOMMAR 2015

Björn Borg samlade modeveckans gäster i Bergrummet på Skeppsholmen för att presentera vårkollektionen. Passande när inspirationen är fiktiva värdar, allt från fantasiplatser till virala världar i datorspel har inspirerat kollektionen. Enfärgade plagg i svart och vitt  kombineras med ljusblått, cerice och marmormönstrat i en kollektion som visar att inget hindrar sport och mode från att höra ihop.

Vill du se mer från modeveckan så titta in i Martina Bonnier, Sania Claus Demina, Tilda Bjärsmyr och Valerie Aflalos bloggar!

Foto: Kristian Löveborg, Fashion week