Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Seika Lee

Seika Lee är den högutbildade akademikern som fick nog. I labbet på Harvard bestämde hon sig en dag för att ta tag i en gammal dröm. Hon ville göra kläder. År 2004 började hon studera mode i Paris, 2008 kom hennes första kollektion och under årets modevecka fanns Seika Lee bland de nominerade till Årets rookie. Rötterna i Uppsala, Korea och Japan syns i hennes design, som är både sensuell och skarp.

Vad kännetecknar din design?"Jag inspireras av vår samtid och dess strömningar. Och en föreställning om hur vår framtid ska se ut. I själva designen försöker jag få fram en essentialitet, som lyfter fram bärarens kvinnlighet och styrka. Form och volym är därför viktigt för mig."

Hur föreställer du dig kvinnan som bär Seika Lee?"Kvinnliga målmedmedvetna metropoliter med höga krav."

Var kan man köpa dina plagg och vilken är prisklassen?"Vi finns på Skindeep och Artilleri2 i Stockholm. Vi arbetar även med en Europalansering och inom kort öppnar vi en webbshop. Våra plagg ligger på cirka 1 500 till 7 000 kronor. Vårt mål är att finnas representerade i alla modemetropoler och att vara en designer att räkna med inom det svenska designetablissemanget."

Av: Rebecca Ljung och Johanna Ewerbring