Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Shoppa exklusivt utvalda klänningar från Maria Westerlind – till specialpris!

Designern Maria Westerlind var nominerad till Damernas Värld Guldknappen 2017 och vann Damernas Värld Guldknappen Läsarnas Pris 2015. Smickrande klänningar med volym i kjolen är hennes signum. Nu ger vi dig chansen att köpa Damernas Världs sju utvalda favoriter från Maria Westerlinds kollektion – och få 299 kronor i rabatt per klänning!

Linn Tabudlong

Hej Maria! Vi misstänker att klänningen är ditt favoritplagg, stämmer det?

– Ja absolut. Jag älskar klänning för att det är enkelt, bekvämt, elegant och kvinnligt. Lätt att klä upp med fina skor och en bikerjacka och vice versa med sneakers och collegetröja tillexempel.

Maria Westerlind i egen design.

Vad kännetecknar den perfekta klänningen?

– Den skall vara i ett fint tyg av bra kvalitet och tyngd. Den ska vara bekväm och sitta åt på rätt ställen – som enligt mig är över bysten, ovanför midjan och vidd över stuss och mage. Jag gillar inte klänningar som sitter tajt över magen, så mycket vidd i kjolen får det gärna vara. Jag gillar elegansen och kvinnligheten i klänningar men det skall inte vara för utmanande. När jag bär klänning sträcker jag mig lite extra på ryggen och känner mig stark och kvinnlig!

Psst... Exklusivt erbjudande till dig som läsare på damernasvarld.se! Fram till den 5 december kan du klicka hem en Maria Westerlind klänning här och få 299:- i rabatt per klänning.

Maria westerlind

Hur skulle du beskriva din design?

– Stilren design med färgsprakande fantastiska tyger i klänningar och kjolar med vidd i kjolen och markerad midja. Feminint och elegant helt enkelt.

Programledaren Linda Lindorff, Damernas Världs chefredaktör Martina Bonnier och författaren Martina Haag – alla i Maria Westerlinds design.
Jag får komplimanger var jag än är i världen när jag bär Marias klänningar. – Martina Bonnier

Drömperson att bära din design?

– Ärligt talat så är det redan några av mina drömpersoner som bär mina klänningar, till exempel Martina Bonnier och Alexandra Pascalidou. De har fantastisk stil och passar så fint i mina klänningar.

Hur skulle du styla dina klänningar på kontoret vs. en kväll ute på stan?

– På kontoret gillar jag att bära snygga sneakers eller stövlar, gärna med platt klack och höga tajta skaft tillsammans med en lyxig collegetröja eller kofta. På kvällen tar jag gärna klackar eller blingbling-sneakers, bikerjacka och snygg liten miniväska. Jag föredrar accessoarer som är lite speciella med starka mönster, och unika detaljer som ingen i min omgivning har.

Köp genom att föra musen över produkten och klicka på plusset i bilden!

Bär du någonsin byxor?

– Ja, jätteofta faktiskt. Jag bor ju i schweiziska alperna och spenderar min fritid i bergen, vandrandes eller på skidor och då funkar inte klänning så bra. Klädstilen är också väldigt avslappnad här vilket är skönt. Men åker jag in till Zürich då är det klänning som gäller.

Sist men inte minst, vilket är ditt bästa stylingtips?

– Våga bära färg och mixa olika nyanser och mönster. Varva sportigt med elegant. När det är fest, våga sticka ut och njut av uppmärksamheten!