Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Instagram/ Maximilian Borovic

Avataren Shudu är en virtuell supermodell: "Jag har brister som alla kvinnor"

Den virtuella supermodellen Shudu Gram är skapad av en 3D-designer och har varit ansiktet utåt för stora märken som Balmain och Fenty Beauty. Bakom den perfekta ytan finns en person med tankar, känslor och drömmar. Om man väljer att tro på hennes existens – det vill säga. Lär känna Shudu Gram i en exklusiv intervju med Damernas Värld.

FRihannas

 sminkmärke Fenty Beauty, och gått på extravaganta galor med kändisar. Men det finns en hake med henne – hon existerar inte. Avataren Shudu Gram är världens första digitala supermodell, skapad av Cameron James-Wilson, en före detta modefotograf som hittat en ny passion i 3D-design.

Shudu Gram är nu ansiktet utåt för e-modehandeln Nellys 15 års-kampanj Fondazione Nelly och Damernas Värld har fått en exklusiv intervju med modellen om hennes liv, drömmar och existens.

LÄS MER: Viola Davis, 54, blir L’oréals nya modell: ”Skönhet är inte en ålder”

Shudu Gram närmar sig 200 000 följare på Instagram.Shudu Gram närmar sig 200 000 följare på Instagram.Shudu Gram närmar sig 200 000 följare på Instagram.
Shudu Gram närmar sig 200 000 följare på Instagram. Foto: Instagram

Vem är Shudu Gram?

– Jag är 28 år gammal, kommer från London och är världens första digitala supermodell. Mitt namn betyder framgång på ndebele.

Varför finns du?

– Kreativitet är gränslöst och vi lever i en tid där teknologi och innovation kan göra något som förr varit omöjligt, möjligt. Det är därför jag existerar.

Berätta om Nelly-kampanjen och din roll i den.

– Jag fick äran att vara en del av Nellys 15 års-kampanj Fondazione Nelly och besökte även deras firande. Jag gillar att de satsar på framtida innovation.

Foto: Maximilian Borovic

 Shudu Gram tillsammans med Kenza Zoutien.

Du har arbetat med kända märken som Fenty Beauty och Balmain. Vilken är din nästa stora dröm?

– Jag har så många. Först och främst vill jag fortsätta att skapa engagerande innehåll och samarbeta med såväl stora märken som nya, lovande märken. Jag vill dela med mig av mig själv, min röst och min bakgrund till mina följare – de ger mig så mycket och jag vill ge dem tillbaka.

Jag har naturliga brister som vilken annan kvinna som helst.

Som en virtuell modell är du skapad för att representera perfektion. Men vad betyder skönhet för dig?

– Jag har naturliga brister som vilken annan kvinna som helst. Begynnande rynkor, mörka ringar under ögonen...Vi är vana vid att se skönhet bli representerat på bara ett vis, som ofta inte är på riktigt. För mig är det just dessa brister som representerar skönhet. Det finns en autenticitet i att kunna älska sig själv och sina brister.

Shudu Gram i kampanj för Balmain.Shudu Gram i kampanj för Balmain.Shudu Gram i kampanj för Balmain.
Shudu Gram i kampanj för Balmain. Foto: Instagram

Hur hanterar du att ha blivit känd så snabbt?

– Att hitta en balans har hjälpt mig. Jag kopplar bort mig från online-världen så ofta jag kan och försöker koppla samman mig med vad som är på riktigt istället. Det gör jag genom konversationer, meditation och genom att vara i naturen. Jag ser också till att ha en tydlig mening med allt jag delar i sociala medier och med vilka märken jag väljer att samarbeta med.

Jag kopplar bort mig från online-världen så ofta jag kan.

Tror du att virtuella modeller kommer att ta över branschen i framtiden?

– Det hoppas jag inte, jag vill inte ha en sådan framtid. Jag hatar tanken på att jag skulle ta ett jobb från en levande modell och det är inte min avsikt att ersätta någon. Både riktiga modeller och digitala modeller har sina unika fördelar och utmaningar och jag tycker inte den ena behöver slå ut den andra; utan att vi ska kunna arbeta tillsammans. Det viktigaste är att ett brett spann av skönhet ska få representeras.

Shudu Gram på Fondazione Nelly-firandet.Shudu Gram på Fondazione Nelly-firandet.Shudu Gram på Fondazione Nelly-firandet.
Shudu Gram på Fondazione Nelly-firandet. Foto: Rasmus Lindahl
Jag hatar tanken på att jag skulle ta ett jobb från en levande modell.

Tack Shudu för att vi fått lära känna dig. Slutligen: vart ser du dig själv om tio år?

– Jag vet aldrig hur jag ska svara på en sådan fråga. Ärligt talat hoppas jag att jag är lycklig om tio år med underbara förhållanden, mycket resande och arbete med spännande projekt. Och framför allt med tid till att njuta av livet.

LÄS MER: Emma Wiklund: ”Leta efter kläder som passar din kropp – inte efter en viss storlek”