Drottning Silvia under kungaparets statsbesök i Jordanien.
Drottning Silvia under kungaparets statsbesök i Jordanien. Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Silvias lyxiga stil – glittrar i silver under statsbesöket

När kungaparet besöker Jordanien sparas det inte på glitter och glamour. Under en festlig mottagning på lyxhotellet Ritz-Carlton sågs Silvia i en gnistrande klänning, som bara överglänstes av diamanterna i hennes örhängen.

Damernas Värld

Silver var temat för drottning Silvias klädsel när hon och kung Carl Gustaf höll en mottagning på lyxhotellet Ritz-Carlton i Jordaniens huvudstad Amman – som tack för statsbanketten det jordanska kungaparet, Abdullah II och drottning Rania, bjöd in till dagen innan.

Silvia bar en hellång, glittrande silvrig klänning, som hon matchade med silver-pumps och en svepande grå sjal. En lika sober som lyxig look, som drottningen toppade med gnistrande accessoarer i silver och guld. 

Kungen och drottningen under mottagningen på lyxiga hotellet Ritz-Carlton i Amman. Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

 

Framför allt stack de maffiga diamantörhängena ut och lyfte hela outfiten till nya höjder, medan den lilla guldfärgade clutch-väskan satte pricken över i. Örhängena är en del av den kungliga smyckessamlingen vi fått njuta av tidigare, bland annat när prinsessan Madeleine bar dem vid Nobelbanketten 2019.

Prinsessan Madeleine på Nobelbanketten 2019. Foto: Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN

Att Silvia inte är främmande för glitter och glamour har vi sett tidigare, inte minst när hon förra gången besökte Jordanien, tidigare i höst. 

Drottning Silvia och drottning Rania av Jordanien. Foto: ROYAL HASHEMITE COURT / TT NYHETSBYRÅN

Till en galamiddag som hon närvarade på tillsammans med drottning Rania bar hon då en vit klänning med gnistrande dekorationer från Georg et Arend – ett märke som förekommer flitigt i drottningens garderob.

Den glittriga trenden har även charmat kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia, som båda burit festligt gnistrande kreationer vid flera tillfällen.

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia gillar också glitter. Foto: Christine Olsson / TT, Fredrik Sandberg/TT

LÄS MER: Silvia i Jordanien – sprudlar höstens trendfärg  

LÄS MER: Det gnistrar om kungahuset!