Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
BILDEXTRA: Färgklickar, statement och modiga accessoarer
2 AV 2
Foto: TT NYHETSBYRÅN / STELLA PICTURES

Silvias vecka i Jordanien – en uppvisning i kunglig stil

När kungaparet besökte Jordanien under veckan sparades det inte på glitter och glamour – eller stilsäkra klädval. Se drottningen pricka in flera av säsongens hetaste trender. 

Damernas Värld

Höstens trendfärg nr 1

Drottning Silvia klär sig allt oftare i färgstarka kläder, och första dagen av kungaparets tre dagar långa statsbesök i Jordanien blev definitivt inget undantag. Silvias dress var en riktig fullträff och kombinerade ett klassiskt mönster med trendiga nyanser. 

Det svenska kungaparet har precis avslutat ett tre dagar långt stadsbesök i Jordanien. Detta är andra gången på bara några veckor som drottningen är i Jordanien – senast för Childhood, men syftet denna gång är att stärka banden ytterligare mellan Sverige och Jordanien. Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kungaparet tillsammans med Jordaniens kung Abdullah II, drottning Rania och kronprins Hussein under den officiella välkomstceremonin på Al Husseinieh-palatset i Jordanien. Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN

Drottning Silvia stack ut bland alla mörka kostymer och bjöd på en rutig look i höstens trendfärg rosa – och gult – elegant och helt i linje med drottningens nya, färgsprakande stil. 

Under den knallrosa kappan gömde sig en klänning i rutigt mönster som matchade kavajslagen. Drottningen – som alltid är välmatchad – valde en hatt i samma rosa nyans som kappan. 

Jordaniens drottning Rania tillsammans med drottning Silvia. Ett halsband i guld prydde drottningens hals och i öronen hängde ett par stilrena guldörhängen. Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN

Bländande siden

Drottning Silvia och drottning Rania på bankett i Amman. Foto: BALKIS PRESS / STELLA PICTURES/DDP/ABACA PRESS DDP

Under den kungliga banketten som hölls till kung Carl Gustafs och drottning Silvias ära under besöket var det drottningarna som stod för glamourfaktorn. Silvia var klädd i sobert färgad sidenkjol och kort jacka med matchande skärp i midjan. Drottning Rania av Jordanien satte färg på tillställningen i en violett chiffongklänning – och bar även hon skärp i midjan, prytt med gröna stenar. 

Monokrom look i silver och grått

Silvia i en gnistrande silverlook med en guldfärgad clutch-väska som pricken över i:et. Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Silver var temat för drottning Silvias klädsel när hon och kung Carl Gustaf höll en mottagning på lyxhotellet Ritz-Carlton i Jordaniens huvudstad Amman – som tack för statsbanketten det jordanska kungaparet, Abdullah II och drottning Rania, bjöd in till dagen innan. Och att glitter är trenden nummer ett för säsongens alla fester har väl knappt undgått någon.

Silvia bar en hellång, glittrande silvrig klänning, som hon matchade med silver-pumps och en svepande grå sjal. En lika sober som lyxig look, som drottningen toppade med gnistrande accessoarer i silver och guld. Framför allt stack de maffiga diamantörhängena ut och lyfte hela outfiten till nya höjder.

Stiligt och nedtonat

Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Under den tredje dagen av det kungliga statsbesöket besökte kung Carl Gustaf och drottning Silvia flyktinglägret Zaatari i Mafraq, nära den syriska gränsen. I flyktinglägret bor just nu omkring 80 000 syrier som har tvingats fly från kriget. Mer än hälften av dessa flyktingar är barn. 

Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Silvias look gav ett nedtonat men stiligt intryck med rostbrun kavaj, kostymbyxor, stilren skjorta i sober färg och ett vackert statementhalsband. 

LÄS MER: Det gnistrar om kungahuset! 

LÄS MER: Drottningens färgstarka garderob sticker ut