Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Charlotte Lynggaard.Charlotte Lynggaard.Charlotte Lynggaard.
Lena Olin i örhängen från Ole Lynggaard CopenhagenLena Olin i örhängen från Ole Lynggaard CopenhagenLena Olin i örhängen från Ole Lynggaard Copenhagen
1 AV 2
Charlotte Lynggaard.
Foto: IVERSEN THOMAS / IVERSEN THOMAS/Ole Lynggaard Copenhagen
2 AV 2
Lena Olin i örhängen från Ole Lynggaard Copenhagen
Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN / Karin Törnblom

Skandinavisk smyckeikon firar 60 år

Det är 60 år sedan det danska smyckemärket Ole Lynggaard Copenhagen grundades, och Charlotte Lynggaard delar med sig av framgångsfaktorer och festplaner. 

Charlotte, din far grundade Ole Lynggaard Copenhagen för 60 år sedan, och märket är sedan länge ett av Skandinaviens mest välkända. Vilka är framgångsfaktorerna?
– Vi är, och har alltid varit, drivna av passion för hantverket och det är hjärtat i vårt företag. När du bygger ett lyxmärke så är det viktigt att tänka långsiktigt i dina beslut, och att vi är familjeägda är ett nyckelelement. Att vi är designdrivna är också en nyckel – min far och jag är de enda som har designat smycken för vårt företag. I dag har vi ett otroligt team av skickliga och passionerade anställda som hjälper oss att jaga den stjärna som min pappa placerade ut på himlen för nästan 60 år sedan. 

Charlotte Lynggaard skapar en kollektion coutureklänningarinför jubileet. ”Varje klänning är skapad för att lyfta fram ett specifikt smycke”, berättar Charlotte.Charlotte Lynggaard skapar en kollektion coutureklänningarinför jubileet. ”Varje klänning är skapad för att lyfta fram ett specifikt smycke”, berättar Charlotte.Charlotte Lynggaard skapar en kollektion coutureklänningarinför jubileet. ”Varje klänning är skapad för att lyfta fram ett specifikt smycke”, berättar Charlotte.
Charlotte Lynggaard skapar en kollektion coutureklänningarinför jubileet. ”Varje klänning är skapad för att lyfta fram ett specifikt smycke”, berättar Charlotte. Foto: IVERSEN THOMAS / IVERSEN THOMAS/Ole Lynggaard Copenhagen

Hur firar ni?
– 2023 är ett väldigt speciellt år för oss då det markerar sex decennier av vår historia. Vi har rest genom våra arkiv och hittat många unika fotografier, sketcher och smycken. Det känns så speciellt. Jubileet kommer att firas över hela året genom olika festliga nedslag. Vi lanserar också en helt ny kollektion av diamantörhängen: The Funky Stars Collection. 

Örhängen, 83 500 kr, ur nya kollektionen The Funky Stars, där även ett påhäng 109 500 kr, (säljs styckvis) erbjuds, båda skapade av guld och diamanter.Örhängen, 83 500 kr, ur nya kollektionen The Funky Stars, där även ett påhäng 109 500 kr, (säljs styckvis) erbjuds, båda skapade av guld och diamanter.Örhängen, 83 500 kr, ur nya kollektionen The Funky Stars, där även ett påhäng 109 500 kr, (säljs styckvis) erbjuds, båda skapade av guld och diamanter.
Örhängen, 83 500 kr, ur nya kollektionen The Funky Stars, där även ett påhäng 109 500 kr, (säljs styckvis) erbjuds, båda skapade av guld och diamanter. Foto: Ole Lynggaard Copenhagen

Delar dina barn ditt intresse för att skapa smycken för familjeföretaget?
– Mina barn, och min brors barn, har växt upp med familjeföretaget, så det är väldigt självklart för dem att vara en del av vår resa på ett eller annat sätt. Vi har alltid tyckt om att arbeta tillsammans, så det sker väldigt naturligt. Vi driver på varandra och inspireras av varandra en hel del. De har alla unika talanger, men det är omöjligt att spå hur framtiden ser ut för dem. Det är viktigt att ge dem tid. 

Charlotte (i bakgrunden) och dottern Sofia samt en modell.Charlotte (i bakgrunden) och dottern Sofia samt en modell.Charlotte (i bakgrunden) och dottern Sofia samt en modell.
Charlotte (i bakgrunden) och dottern Sofia samt en modell. Foto: IVERSEN THOMAS / Ole Lynggaard Copenhagen

Hur ska vi klä oss för en riktig jubileumsfest?
– Det måste vara i något som är bekvämt och som reflekterar din personlighet och som är chict på samma gång. Själv skulle jag satsa på något tidlöst med en lekfull touch – och självklart bära några av mina favoritsmycken.

Bekvämt, lekfullt och med favoritsmycken – kanske som skådespelaren Lena Olin iklädd Rodebjer och örhängen från Ole Lynggaard Copenhagen.Bekvämt, lekfullt och med favoritsmycken – kanske som skådespelaren Lena Olin iklädd Rodebjer och örhängen från Ole Lynggaard Copenhagen.Bekvämt, lekfullt och med favoritsmycken – kanske som skådespelaren Lena Olin iklädd Rodebjer och örhängen från Ole Lynggaard Copenhagen.
Bekvämt, lekfullt och med favoritsmycken – kanske som skådespelaren Lena Olin iklädd Rodebjer och örhängen från Ole Lynggaard Copenhagen. Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN / Karin Törnblom

LÄS MER Charlotte Lynggaard: ”Mina tre favoritädelstenar”
LÄS MER Chefredaktören: 30 tidlösa tips för säker stil