Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Damernas Värld tipsar om 7 snygga skinnklänningar – från budget till lyx!Damernas Värld tipsar om 7 snygga skinnklänningar – från budget till lyx!Damernas Värld tipsar om 7 snygga skinnklänningar – från budget till lyx!
Damernas Värld tipsar om 7 snygga skinnklänningar – från budget till lyx! Foto: Catwalkpix.com

Skinnklänning – 7 snygga modeller från lyx till budget

Skinnklänningen är trendig i höst och flera modehus har visat många plagg i skinn. Precis som skinnjackan kan skinnklänningen hittas i både äkta skinn och i veganska alternativ som fuskskinn. Här listar vi 10 modeller av skinnklänningen från lyx till billig. 

Skinnklänningen kan göra ett ganska stort intryck och stylingmöjligheterna är oändliga. Du kan se skinnklänningen som ett alternativ till kostymen på jobbet, i stället för en vanlig festklänning eller som ett statement-plagg som lyfter din vardagslook. 

Skinnklänningar i äkta läder kommer att åldras snyggt och hållbarheten är bättre om du vårdar den. En klänning i fuskskinn är ofta gjord i polyester eller polyuretan (PU), vilket inte håller sig lika snyggt, och kan vara svårare att sköta om, men det är ett alternativ till dig som inte vill bära skinn av andra orsaker. Kolla efter ”faux leather”, det dyker upp allt mer avancerade läderimitationer som inte känns plastiga och som åldras snyggt. 

Här kan du läsa mer om vad som är bäst för miljön - riktigt skinn eller fuskskinn.  

Snygga skinnklänningar

1. Skinnklänning i skjort-modell

Skinnklänning i skjort-modell. Skjortklänning med skärp i midjan av glänsande läder i en rik vinröd färg. Styla med stövletter eller pumps. Mer info och köp här (länk till Cos)

2. Ärmlös skinnklänning 

Ärmlös svart skinnklänning. Modströms skinnklänning är ärmlös, gjord i 100 % fårskinn. Snygg som den är till fest eller med en polo/t-shirt under och en kavaj över är du mer vardagssnygg. Mer info och köp här (länk till Boozt)

Stiltips! Styla din ärmlösa skinnklänning med en stickad tröja under
Inspireras av italienska modehuset Ferrari och styla din ärmlösa skinnklänning med en stickad tröja under.Inspireras av italienska modehuset Ferrari och styla din ärmlösa skinnklänning med en stickad tröja under.Inspireras av italienska modehuset Ferrari och styla din ärmlösa skinnklänning med en stickad tröja under.
Inspireras av italienska modehuset Ferrari och styla din ärmlösa skinnklänning med en stickad tröja under. Foto: Ferrari

3. Kortärmad skinnklänning 

Kortärmad skinnklänning. Klänning i skjortmodell med kortare ärmar, fickor och markerad midja. Snygg till taxklackar! Mer info och köp här (länk till Boozt) 

4. Klänning med puffärm i skinnimitation 

Skinnklänning med puffärm. Klänningen har lång puffärm, har skärp i midjan och är gjord i mjuk skinnimitation. Styla med en vit blus med stor krage under, så har du mjukat upp looken.  Mer info och köp här (länk till Ellos).  

Satsa på en mellanlång skinnklänning och styla med ett par läderboots för en monokrom och elegant look – som stylingen på Sportmaxs höstvisning.Satsa på en mellanlång skinnklänning och styla med ett par läderboots för en monokrom och elegant look – som stylingen på Sportmaxs höstvisning.Satsa på en mellanlång skinnklänning och styla med ett par läderboots för en monokrom och elegant look – som stylingen på Sportmaxs höstvisning.
Satsa på en mellanlång skinnklänning och styla med ett par läderboots för en monokrom och elegant look – som stylingen på Sportmaxs höstvisning. Foto: Catwalkpix.com

5. Tunika i läder  

Skinntunika i svart. Här är en klänning i tunikamodell med rund krage och knytning framtill i 100 % lammskinn. Styla med höga boots och skärp i midjan.  Mer info och köp här (länk till Boozt)

6. Skinnklänning i oversize-modell 

Skinnklänning i oversize-modell. Den här klänningen är mer som en oversize tunika än en klänning, perfekt över jeans! Har slits på sidorna och är detaljerad med en snygg dragkedja. Mer info och köp här (länk till H&M)

Vem säger att läderklänning måste vara svart? Här i en snygg ljus färg hos Chloé.Vem säger att läderklänning måste vara svart? Här i en snygg ljus färg hos Chloé.Vem säger att läderklänning måste vara svart? Här i en snygg ljus färg hos Chloé.
Vem säger att läderklänning måste vara svart? Här i en snygg ljus färg hos Chloé. Foto: Catwalkpix.com

7. Skinnklänning i läderimitation 

Skjortklänning i skinnimitation. Hållbart tillverkad av konstläder i en någon oversize-modell med krage och markerad midja. Klänningen har en ljuvlig plommonfärgad nyans.  Snygg över jeans eller som klänning. Mer info och köp här (länk till Mytheresa)

LÄS MER: Så fixar du stilen på kontoret: 13 trendsäkra köp 

LÄS MER: Säsongens vardagshjältar – köpen som håller både stilen och värmen