Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skönhetsredaktören listar sina budgetfavoriter

Att se ut som en miljon dollar behöver faktiskt inte kosta skjortan, tvärtom.
DV:s skönhetsredaktör och skönhetsbloggare  Therese Hallberg listar plånboksvänliga skönhetsfavoriter på sin skönhetslista den här månaden. 

Missa inte listan med produkterna som är snälla mot både dig och plånboken!

En av de vanligaste frågorna  jag får som skönhetsredaktör är om dyrare sminkprodukter är bättre än billigare varianter. Mitt svar är: inte alls! Det finns många finfina produkter i sminkhyllan som är minst lika bra, ofta till och med bättre, än sina dyrare konkurrenter.

Prisvärda favoriter som inte kompromissar med kvalitet1. Ett bra läppglans ska ge lagom med färg och smaka gott utan att kladda. Den kombinationen kan vara svår att få till, men Maybelline har lyckats riktigt bra med sina Color sensational gloss, 69 kr. Finns i tio smaskiga nyanser, Peach sorbet är en personlig segerkandidat. 

2. Min första mascara var Max Factors 2000 calorie, en riktigt bra produkt som fortfarande hör till mina favoriter. I vår fyller den 20 år och nylanseras i tre varianter: den klassiska volymvarianten, en borste som böjer och ger volym samt en vattenfast variant. Samtliga kostar 130 kr.

3. En skön duscholja både rengör och återfuktar huden på djupet. En favorit som jag ständigt återkommer till är Yves Rochers Olive oil shower gel, 69 kr/400 ml, som är berikad med olivolja från Provence. Dryg är den också.

4. Volymschampo är ett måste för många av oss finhåriga skandinaver. Ett av de bästa jag testat är finska Cutrins Volumism shampoo, som både ger stadga och lyfter det mest vardagsplatta hår. Bäst av allt: det kostar bara 160 kr/300 ml.

5. Trött på skivande naglar och, som ett direkt resultat av detta, flagnande manikyrer? Det var jag också, tills jag provade överlacket No chips ahead, 149 kr, från Essie. Det förebygger att naglarna skivar sig, ger ett snyggt och glansigt resultat och ger din manikyr några extra dagar. Torkar snabbt, vilket höjer betyget ytterligare.