Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Efva Attling tilldelas medalj i 8:storleken i Serafimerordens band för framstående konstnärlig gärning.Efva Attling tilldelas medalj i 8:storleken i Serafimerordens band för framstående konstnärlig gärning.Efva Attling tilldelas medalj i 8:storleken i Serafimerordens band för framstående konstnärlig gärning.
Efva Attling tilldelas medalj i 8:storleken i Serafimerordens band för framstående konstnärlig gärning. Foto: Erik Nylander/TT / TT NYHETSBYRÅN

Smyckesdrottningen Efva Attling får medalj av kungen

Efva Attling bevisade ännu en gång att hon är Sveriges smyckesdrottning när hon under nationaldagen tilldelades medalj i 8:storleken i Serafimerordens band. Men det var inte den enda nyheten som helgen bjöd på för designern.

Smyckesdrottningen Efva Attling är en av Sveriges främsta designer – och utmärkelser för sitt arbete är ingen bristvara hos denna stilsäkra kvinna. Från första vinnaren av Damernas Världs Guldknappen i kategorin Accessoar någonsin och nu medalj i 8:storleken i Serafimerordens band för framstående konstnärlig gärning – Efva Attling har samlat på sig en hel del priser att skryta med genom åren. Hon har dessutom formgivit två prisstatyetter: den nya Grammisstatyetten som delats ut sedan 2008, och den nya Polarprisstatyetten som delats ut sedan 2014. Det är ingen tvekan om att smyckesstjärnan genom sin stilsäkra design placerat svensk smyckedesign på den internationella kartan, och flera välkända personligheter som Sarah Jessica Parker och Jennifer Aniston har setts bära hennes smycken. 

https://www.instagram.com/p/Ced2DU4N61g/

Efva Attling välkomnar sitt första barnbarn

Som att en kunglig utmärkelse inte var nog – under nationaldagen välkomnade Efva Attling också sitt allra första barnbarn. Sonen Adam Strömstedt, som hon har tillsammans med Niklas Strömstedt, har fått en liten pojke. Som hon själv skriver på Instagram är hon nu ”äntligen är en Prima Nonna”. Vilken fantastisk helg för Efva! 

https://www.instagram.com/p/CefpZ4rNmKy/

LÄS MER: Efva Attling om kärleken till mode: ”Jag älskar att få förändra mig själv” 

LÄS MER: Bildextra: Efva Attlings stilresa – från popstjärna till smyckesdrottning