Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

9 snackisar du bör ha koll på från modeveckorna

Det är inte lätt att hänga med i allt som händer under modeveckorna, men genom de här nio punkterna får du snabbt koll på de händelser som skapade störst ringar på vattnet!

1. Kanye Wests visning

När Kanye West inte bara var en timme sen till visningen av sitt eget designsamarbete med Adidas, utan även visade upp en kollektion baserad på en kroppsstrumpa så lät reaktionerna inte vänta på sig. Kanye West säger själv att han lagt 18 månader på att designa kollektionen, resultatet var inte vad vi tänkt oss – men det skapade definitivt debatt!

2. Caroline Winberg gick visning som gravid

Temperley London struntade i att provkollektioner oftast kommer i minimala storlekar och gjorde istället ett statement genom att casta Caroline Winberg och Jacquetta Wheeler som inte bara är smashingly snygga utan även gravida.

Foto: Alberto Reyes/WENN.com

3. Och Carmen Dell'Orefice visade att 83 år inte är någon ålder att tala om

Elie Tahari är inte ett av de stora namnen under modeveckorna, men under New Yorks fashionweek lyckades de ändå bli ett av de mest omtalade. Anledningen var att Carmen Dell'Orefice castades som modell, kan ni förstå att hon är 83 år gammal?

4. Svenskor på catwalken

Förutom att Caroline Winberg gjorde succé såg vi under modeveckorna även svenska modeller som Hedvig Palm, Julia Hafström, Emmy Rappe, Linn Arvidsson och Sally Jönsson avlösa varandra.

5. Dolce & Gabbanas hyllning till mammor

Dolce & Gabbana avrundade hela sin visning genom att låta ett entourage av kvinnor, barn och framförallt mammor komma ut på catwalken i en hyllning till just mammorna. Hashtaggen #dgmamma exploderade när hela hänget med gravida Bianca Balti i spetsen gjorde sin entré!

6. Designskifte i Milano

Milanos modevecka bjöd på tre spännande designerbyten, varav den mest omtalade var Guccis nya designer Alessandro MichelePeter Dundas avrundade sin sista visning för Emilio Pucci genom att tacka hela teamet, nu väntar vi spänt på att få höra om det stämmer att han tar över som designer på Roberto Cavalli. Mindre känt, men lika intressant är att Philiosophy presenterade en ny designer i Lorenzo Serafimi.

7. Kim Kardashian blonda backslick.

Vår just nu mest omtalade kändis gjorde under modeveckan entré i en helt ny hårfärg och hurvida det var en hiss eller diss blev den stora frågan på sociala medier.

Foto: DUF

8. H&M gjorde om Grand Palais till en månlandning

Under Paris modevecka intog H&M Grand Palais och skapade en catwalk inspirerad av den första månlandningen. Visningen öppnades med en scen inspirerad av den första kvinnan på månen då kvällens DJ, Caroline de Maigret iklädd silveroverall satte sig i en rymdkapsel.

https://www.youtube.com/watch?v=0CqErSY8MgQ

9. Zoolander på Valentino

Kan någon ha undgått att Zoolander-karaktärerna Derek och Hensel gjorde debut på Valentinos visning? Att duon avslutade visningen med varsin look har i sociala medier helt överskuggat Valentinos vackra kollektion, men när det kommer till att skapa en snackis kan inte första priset gå till någon annan än Valentino. Att de dessutom fick Anna Wintour att ställa upp på en sketch backstage, ja vad kan vi säga, mer än att har ni inte redan sett den måste ni passa på nu!

Vill du vara först med det senaste? Gilla Damernas Värld på Facebook så missar du ingenting!