Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

En snygg vit skjorta har du mycket glädje av i basgarderoben.En snygg vit skjorta har du mycket glädje av i basgarderoben.En snygg vit skjorta har du mycket glädje av i basgarderoben.
En snygg vit skjorta har du mycket glädje av i basgarderoben. Foto: Jason Lloyd Evans

8 klassiska, vita skjortor som räddar basgarderoben

Är du på jakt efter den perfekta vita skjortan? Inspireras och klicka hem någon av våra åtta handplockade favoriter – från budget till lyx.

Den vita skjortan är själva definitionen av ett tidlös klassiker och en självklar del i din garderob ifall du arbetar efter basmetoden (om inte – läs vår guide här!). Den är klassisk, enkel, lätt att styla till såväl vardags som arbete och fest, och kommer – trots dess enkelhet – i en mängd olika varianter för olika stilar. Skrolla ned för att hitta din nya partner in crime, vare sig du är ute efter en rak, figursydd eller lös variant har vi här samlat snygga, klassiska skjortor att lita på.

Psst.. Har du koll på den otippade bh-färgen som syns minst under vit skjorta? Läs vilken här!

1. Rak poplinskjorta från Arket

En klassisk poplinskjorta i rak modell och vida ärmar. Snygg vit variant från Arket som vi stylar till både jeans och kostymbyxor. Läs Mer info – köp här (länk till Arket).  

2. Oversize skjorta i linmix från H&M

Vit skjorta i bomull från H&M med lätt oversize look – perfekt att stoppa in i ett par höga jeans eller ha öppen med top under. Mer info - köp här (länk till H&M). 

3. Vit skjorta från Filippa K

Det är mycket oversize på skjortfronten just nu, men den här skjortan från Filippa K är i en mindre oversize look som vi älskar. En variant som gärna får flytta in i vår basgarderob. Mer info – köp här (länk till Filippa K).  

 

Supertipset! En budgetskjorta kan snabbt lyxas till genom att byta ut originalknapparna mot pärlemorknappar.

4. Vit poplinskjorta från Acne

Lyxig skjorta i bomullsblandning från Acne – för dig som vill ha något speciellt. Avslappnad men smal form och insydd i ryggen. Mer info – köp här (länk till Net-a-porter). 

5. Vit skjorta från Kappahl

Krispig oversize skjorta från Kappahl med stor öppen bröstficka på ena sidan, rynkning baktill och rundad form nertill. Tillverkad av bomullspoplin. Mer info - köp här (länk till Kappahl).  

 

Den vita skjortan passar lika bra till kostymbyxor som festkjol.Den vita skjortan passar lika bra till kostymbyxor som festkjol.Den vita skjortan passar lika bra till kostymbyxor som festkjol.
Den vita skjortan passar lika bra till kostymbyxor som festkjol. Foto: TT/Jason Lloyd-Evans

6. Vit linneskjorta från Ellos

Linneskjortan passar extra bra till sommareb när värmen ligger på. Styla den här till linnebyxor och sandaler för en avslappnad och stilsäker outfit. Mer info och köp här (länk till Ellos). 

7. Klassisk, vit skjorta från Totême

En klassisk vit skjorta från Totême. Ska du bara ha en enda vit skjorta i din garderob så är det den här. Så perfekt den kan bli. Mer info - köp här (länk till Net-a-porter).  

Vit skjorta från Anine Bing 

Vit oversizeskjorta från Anine Bing i stilren modell, tillverkad av bomull. Skjortan är lite längre bak än fram. Mer info och köp här (länk till Wakakuu). 

LÄS MER: Modechefen: ”Så stylar jag sommarskjortan”

LÄS MER: Jane Birkin visar 9 basplagg du ska ha i garderoben – och den vita skjortan är en av dem.