Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Snygga reflexer och reflekterande kläder som syns i mörkret.Snygga reflexer och reflekterande kläder som syns i mörkret.Snygga reflexer och reflekterande kläder som syns i mörkret.
Snygga reflexer och reflekterande kläder som syns i mörkret. Foto: Jason Lloyd-Evans

Snygg och trygg i mörkret – reflexplagg vi faktiskt vill bära

Funktion och look i ett – dessa reflexkläder får mer än gärna flytta hem till oss i vinter.

Drar du dig för att sätta på reflexerna när du ska ut i mörkret? Det är inte så konstigt, klassiska reflexer är inte direkt gjorda med stil i åtanke – men däremot livsviktiga att bära! Som tur är finns idag en uppsjö av plagg med hela eller delvis reflekterande partier som gör att du kan känna dig både snygg och trygg ute i vintermörkret. Nedan listar vi Damernas Världs favoriter.

Snygga reflexer och reflekterande plagg

1. Reflexjacka från Lindex

Snygg reflekterande jacka.Snygg reflekterande jacka.Snygg reflekterande jacka.
Snygg reflekterande jacka.

Reflekterande parkas med huva från Lindex – rak men med dragsko i midjan, sportig och snygg modell som garanterat syns i mörkret. Mer info och köp här (länk till Lindex).

2. Vita sneakers med reflex 

Sneakers med reflexer.Sneakers med reflexer.Sneakers med reflexer.
Sneakers med reflexer.

Revolution 5 white/grey sneakers från Nike. Praktiska löparskor med reflexer på sidan. Mer info och köp här (länk till Miinto).

3. Hårsnodd med reflex

Smart, reflekterande scrunchie.Smart, reflekterande scrunchie.Smart, reflekterande scrunchie.
Smart, reflekterande scrunchie.

Reflex-scrunchie gör att du syns bakifrån – en smart och snygg håraccessoar! Mer info och köp här (länk till Herbertine)

Se till att synas i mörkret – snygga reflexdetaljer eller partier på kläder är ett smart knep. Inspireras av modeproffsen!Se till att synas i mörkret – snygga reflexdetaljer eller partier på kläder är ett smart knep. Inspireras av modeproffsen!Se till att synas i mörkret – snygga reflexdetaljer eller partier på kläder är ett smart knep. Inspireras av modeproffsen!
Se till att synas i mörkret – snygga reflexdetaljer eller partier på kläder är ett smart knep. Inspireras av modeproffsen! Foto: Francesco Gili

4. Väska med reflexer

Reflekterande ryggsäck från DesigntorgetReflekterande ryggsäck från DesigntorgetReflekterande ryggsäck från Designtorget
Reflekterande ryggsäck från Designtorget

Liten och smidig ryggsäck som är helt reflekterande. Perfekt på promenaden eller att stoppa ner handväskan i för att synas i mörkret på väg till jobbet eller middagen. Mer info och köp här (länk till Åhlens)

5. Keps i reflextyg

Reflekterande sportkeps från LindexReflekterande sportkeps från LindexReflekterande sportkeps från Lindex
Reflekterande sportkeps från Lindex

Grå reflexkeps från Lindex, både trendig och praktiskt så att du syns på promenaden. Mer info och köp här (länk till Lindex)

6. Jacka och shorts med reflexer

Reflekterande set från H&M.Reflekterande set från H&M.Reflekterande set från H&M.
Reflekterande set från H&M.

Sportigt set med jacka och shorts från H&M i helt reflekterande material. Optimala skalkläder för löparrundan i mörkret.
Reflexjacka från H&M. Mer info och köp här (länk till H&M).
Reflexshorts
från H&M. Mer info och köp här (länk till H&M)

Snygga reflexer och reflekterande kläder.Snygga reflexer och reflekterande kläder.Snygga reflexer och reflekterande kläder.
Snygga reflexer och reflekterande kläder. Foto: Francesco Gili / All Rights Reserved - Francesco Gili

7. Vantar med reflex

Reflexvantar Skinnvantar kläppen från Canada Snow.Reflexvantar Skinnvantar kläppen från Canada Snow.Reflexvantar Skinnvantar kläppen från Canada Snow.
Reflexvantar Skinnvantar kläppen från Canada Snow.

Rejäla tumvantar i skin och reflextyg från Canada Snow håller dig riktigt varm hela vintern och syns ordentligt i mörkret. Använd till vardag och på skidsemestern! Mer info och köp här (länk till Cellbes)

8. Reflex att ha på armen

Rynkad reflex med flätat mönster från Smart in the dark.Rynkad reflex med flätat mönster från Smart in the dark.Rynkad reflex med flätat mönster från Smart in the dark.
Rynkad reflex med flätat mönster från Smart in the dark.

En armreflex är ett superenkelt redskap för att synas i mörkret. Ha den i väskan och trä på så fort du går ut. Supersmidigt! Mer info och köp här (länk till Åhlens)

9. Springskor med reflexer 

Reflekterande trekkingsneakers från NA-KD Shoes.Reflekterande trekkingsneakers från NA-KD Shoes.Reflekterande trekkingsneakers från NA-KD Shoes.
Reflekterande trekkingsneakers från NA-KD Shoes.

Chunky sneakers från NA-KD i beige och vitt, med reflexpartier. Styla till höga jeans till vardags för en sportig, cool look. Mer info och köp här (länk till NA-KD)

10. Mössa med reflex

Icon knit beanie från Weekday.Icon knit beanie från Weekday.Icon knit beanie från Weekday.
Icon knit beanie från Weekday.

Stickad mössa från Weekday i snygg ljusbrun färg och lite reflexdetalj. Håller dig varm om huvudet och synlig i trafiken! Ett riktigt budgetkap dessutom. Finns även i svart och grönt. Mer info och köp här (länk till Weekday)

LÄS MER: Spring med stil! Höstens löparskor som har både funktion och look 

LÄS MER: DV:s träningsexpert Ida B Olsson om träningen som ger dubbel effekt 

LÄS MER: Emma Wiklund om vägen till träningsglädje och träningsformerna som får henne att må extra bra