Prins Carl-Philip och prinsessan Sofia anländer till julkonsert i Gustaf Vasa kyrka i Stockholm.
1 AV 2
Färgningar • Uppsättningar • Den omtalade transformertiaran
2 AV 2
Prins Carl-Philip och prinsessan Sofia anländer till julkonsert i Gustaf Vasa kyrka i Stockholm.
Foto: STELLA PICTURES

Sofia och Carl-Philip perfekt stilsynkade på julkonsert

Prins Carl-Philip och prinsessan Sofia gjorde sitt sista uppdrag inför julledigheten – i perfekt stilsynk. Till julkonserten ”Jul i Vasastan” i Gustaf Vasa kyrka kom de i sobert blått – och Sofias armband höjde stämningen.

Damernas Värld

I går var det dags för årets upplaga av julkonserten ”Jul i Vasastan” i Gustaf Vasa kyrka i Stockholm, och för sjätte året i rad var prins Carl-Philip och prinsessan Sofia hedersgäster. Det är prinsparets vän, tenoren Fredrik Benedict Nybladh, som står bakom evenemanget, och i år fick han sällskap av bland andra Molly Sandén, Janne Schaffer, Linda Lampenius och Anna Sahlene.

Prins Carl-Philip och prinsessan Sofia anländer till julkonserten i Gustaf Vasa kyrka i Stockholm. Foto: STELLA PICTURES

Sofia, som är känd för sin stilkänsla, gjorde ingen besviken när hon anlände i en marinblå maxiklänning, smyckad med gnistrande blomsterdetaljer. Hennes pumps gick ton i ton med klänningen, precis som maken Carl-Philips slips, som tillsammans med hans mörka kostym skapade en perfekt stilsynk med Sofias outfit. 

Sofias färgglada armband – hälsning till sönerna?

Sofias clutchväska i sammet lyfte parets matchning ytterligare ett steg, men det som satte pricken över i var hennes färgglada armband – visst anar man att de tillverkats i ett barnrum eller kanske på förskolan? Kan det vara en kärleksfull hälsning till småprinsarna Alexander, 6, Gabriel, 5, och Julian, 1,5?

Prinsessan Sofia bar färgglada armband vid konserten ”Jul i Vasastan” i Gustaf Vasa kyrka i Stockholm. Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Att bära enkla men färgglada smycken är dock inget nytt för vare sig Sofia eller de andra kvinnorna i kungahuset. Både prinsessorna och drottningen bär regelbundet armand av plastpärlor från World Childhood Foundation, som drottning Silvia grundat och som både hon och prinsessan Madeleine är hedersordföranden för.

Prinsessan Madeleine bär Childhoods armband vid stiftelsens gala i New York 2019. Foto: Pontus Höök/TT NYHETSBYRÅN

Julkonserten var Sofias och Carl-Philips sista officiella uppdrag innan de inleder julfirandet med familjen, som startar med drottning Silvias födelsedagsfirande på Drottningholm i morgon fredag.

Prinsessan Sofia bar håret utsläppt i mjuka lockar under konserten i Gusaf Vasas kyrka. Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Prins Carl-Philip och prinsessan Sofia utanför Gustaf Vasa kyrka i Stockholm. Foto: STELLA PICTURES

LÄS MER: Klä dig som prinsessorna: 28 kungliga köp 

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias bästa looker 2022 

 

Se också: Kronprinsessan Victoria och Sofia – lika som bär