Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Sommarens trendigaste smycken 2021!Sommarens trendigaste smycken 2021!Sommarens trendigaste smycken 2021!
Sommarens trendigaste smycken 2021! Foto: Jason Lloyd Evans

Sommarens trendigaste smycken – hej snäckor, medaljonger och färgade stenar!

Vilka smycken är trendiga i sommar? Jo, stenar i alla regnbågens färger, medaljonger, grova kedjor, berlocker och snäckor. Så rota i smyckeskrinet hemma eller investera i något av dessa 10 vackra smycken som Damernas Värld har valt ut! 

Ädelstenar, halvädelstenar eller färgat glas, oavsett kvaliteten du väljer i dina smycken så är stenar med färg helt rätt sommaren 2021. Bär de färgade stenarna i dina örhängen, ringar eller halsband. Och om det inte är din grej så är smycken med snäckor och även de klassiska snäckskalshalsbanden tillbaka! De grova, chunky kedjorna håller även hela hösten liksom smycken i färgglad emalj – och pärlor! Vi kan inte få nog av pärlor! 

1. Halsband & hänge med lila stenar 

Halsband från Dyrberg & Kern.Halsband från Dyrberg & Kern.Halsband från Dyrberg & Kern.
Halsband från Dyrberg & Kern.

Juveltoner. Halsband med kedja och hänge med lila stenar från Dyrberg & Kern. Den här typen av klassiska smycken, inspirerad av antiken syns mycket just nu. Precis som klassiska juvelfärger också är hett, som detta hänge med lila stenar. Mer info och köp här (länk till Åhléns.)  

2. Örhängen med stenar av rosenkvarts 

Örhängen med rosenkvarts.Örhängen med rosenkvarts.Örhängen med rosenkvarts.
Örhängen med rosenkvarts.

Örhängen med stenar. Att kristaller och halvädelstenar är i ropet har nog ingen undgått, och dessa örhängen visar också en annan tydlig trend, stenar som hänger likt klasar i hoops, alltså runda ringar. Örhängen med rosenkvarts från PFG Stockholm. Mer info och köp här (länk till PFG Sthlm).  

3. Långa hängande örhängen med färgade stenar 

Örhängen med färgade stenar från Sif Jakobs.Örhängen med färgade stenar från Sif Jakobs.Örhängen med färgade stenar från Sif Jakobs.
Örhängen med färgade stenar från Sif Jakobs.

Statementörhängen. Att örhängen får lov att ta mer plats gillar vi! Och i sommar finns det många trender att anamma; stora runda hoops, små hoops och så långa hängande örhängen som nästan nuddar axlarna. Som dessa i guldpläterat silver med vackra färgade kubik zirkoner från Sif Jakobs – så eleganta! Mer info och köp här (länk till Åhléns.)  

4. Ring med grönkvarts från Efva Attling 

Ring med grön sten från Efva Attling.Ring med grön sten från Efva Attling.Ring med grön sten från Efva Attling.
Ring med grön sten från Efva Attling.

Ring med bling. Efva Attling är ju en smyckesmakare som alltid är trendig och på samma gång tidlös. Här är en ring i silver med en grön sten, grönkvarts i snygg kvadratisk form. A green dream. Mer info och köp här (länk till Åhléns.)  

5. Ring med flera färgade stenar 

Multicolor. Ring med olikfärgade stenar från & Other Stories. Stenarna är i glas och i klassiska juvelfärger. Ljuvligt sommarsmycke! Mer info och köp här (länk till & Other Stories.)  

6. Halsband med kedja och medaljong

Medaljong på gång. Halsband med medaljonger, mynt och andra klassiska berlocker är på modet igen. Para gärna ihop det med en grov kedja, eller som i detta fall ett pärlhalsband (kommer ihop som ett set). Från Glitter - budgetvänligt! Mer info och köp här (länk till Glitter.)   

7. Halsband med färgade pärlor och snäcka 

Beachbum. En av sommarens trender när det gäller smycken är de tunna halsbanden med färgade pärlor och snäckskal. Här är en strandriktig variant till budgetpris från Glitter. Mer info och köp här (länk till Glitter.)  

8. Halsband med turkosa stenar, pärlor och snäcka 

Halsband med snäckor.Halsband med snäckor.Halsband med snäckor.
Halsband med snäckor.

Retrohalsband. Visst minns du snäckskalshalsbanden från 80-talet? Det här halsbandet från Safira är en variant av det, men lite lyxigare. Turkosa stenar radas med pärlor och så ett guldpläterat snäckskal i mitten. Mer info och köp här (länk till Safira.)  

9. Armband med pärlor och stenar i emalj  

Emalj = trendvarning. Färgglad emalj syns alltmer bland smycken och särskilt i armband. Här är en en söt kedja med pärlor och små stenar i emalj i olika färger. Sommarvibbar! Kommer från Enamel Copenhagen. Mer info och köp här (länk till Åhléns.)  

10. Armband med pärlor från Edblad 

Armband med pärlor från Edblad.Armband med pärlor från Edblad.Armband med pärlor från Edblad.
Armband med pärlor från Edblad.

Tidlösa pärlor. Armband i form av en kedja med flera pärlor från Edblad. Pärlorna är odlade sötvattenspärlor i vackra organiska former. Urtjusigt! Mer info och köp här (länk till Edblad.)  

LÄS MER: Kronprinsessans Victorias snyggaste örhängen - och här köper du dom!