Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sonia Rykiel satsar på nylansering med Julie de Libran som ny design director

Sonia Rykiel samlar krafter inför en relanserig av varumärket och anställer Julie de Libran som den design director som ska leda den nya internationella satsningen.

I februari 2012 gick First Heritage Brands in som storägare i Sonia Rykiel och äger i dag 80 % av märket. Sedan dess har Sonia Rykiel omorganiserats och står nu med två stora förändringar för dörren. Dels relanseringen som ska stärka varumärket internationellt men även satsningen på underlinjen Sonia By.

– Jag ansluter mig till Sonia Rykiels modehus med så mycket stolthet och respekt. Sonia Rykiel har alltid varit en del av min värld. Jag värdesätter den självsäkra, chica och smarta kvinnan som Madame Rykiel vände sig till, med sitt radikala och ändå alltid så enkla sätt. Jag er fram emot att bli en del av Sonia Rykiel och få designa modehusets nästa kapitel, sa Julie de Libran i pressmeddelandet.

Julie de Libran har tidigare jobbat som design director för Pradas och Louis Vuittons ready to wear-linjer. På Louis Vuitton tog hon platsen som Marc Jacobs högra hand med ansvar för pre-kollektionerna. Hennes första kollektion för Sonia Rykiel blir vår- och sommarkollektionen 2015.

Foto: Alloverpress