Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Hasselblad H3D

Spana in höstens mode från Odd Molly

Odd Molly är ett välkänt märke som prisbelönats många gånger om. I dag berättar vi hur framgångssagan tog sin början när ett skateboardproffs och en designer möttes över en kopp kaffe.

Det var åtta år sedan idén till Odd Molly föddes. Karin Jimfelt-Ghatan var frilansande designer och Per Holknekt skateboardproffs och entreprenör. De träffades för att prata om ett designprojekt för en reklambyrå och märkte snabbt att de hade många gemensamma idéer. En kaffe och 30 minuter senare var designprojektet historia och deras egna märke Odd Molly låg i startgroparna.

Odd Molly skulle redan från början vara ett märke som jobbade efter tre ledord: Kärlek, mod och integritet, vilka ännu i dag präglar märket. 

Endast åtta år efter den första kaffekoppen har Odd Molly utvecklats och rönt stora framgångar världen över. Priser som Guldknappen 2008, The International Prêt-á-portèr Award 2005 och Shooting star of the year 2007, är bara några av deras utmärkelser.

I sommar kan Odd Molly vara på väg mot ytterligare en utmärkelse. De är ett av fyra märken som ni läsare nominerat till ert pris, Guldknappen Läsarnas Pris. Nu kan du rösta genom att klicka här.

Vi har fått en förhandstitt på Odd Mollys höstkollektion, du hittar den bland bilderna till höger.