Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: IBL

Spana in prinsessornas vackra klänningar och smycken på Nobelfesten 2017

Nobelfesten 2017 är i full gång. Vi har tagit en närmare titt på de kungliga klänningarna!

Kronprinsessan Victoria

Foto: IBL

Förra året bar kronprinsessan en specialsydd H&M-klänning, och även i år har hon valt svensk design. Den här gången är det Jennifer Blom som fått den stora äran att göra Victorias Nobelblåsa, som är specialsydd för kronprinsessan.

Foto: IBL

Klänningen är en plisserad isblå dröm med hög hals, knappar i ryggen och markerad midja, tillverkad i siden. Klänningen matchar Victoria med en clutch från Bottega Veneta och prinsessan Margarethas diadem, ett smycke som prinsessan Madeleine bar på Nobelfesten för två år sedan.

Foto: IBL

LÄS MER: Victorias Nobelklänningar från 1995 till i dag – se alla här

Prinsessan Sofia

Foto: IBL

Prinsessan Sofia valde även hon svensk design till sin Nobelklänning i år, precis som hon gjorde förra året. I år är det Ida Lanto som står bakom designen, och hon har skapat en vacker handbroderad klänning i puderrosa spets och tyll.

Foto: IBL

Klänningen matchar Sofia med det diadem hon fick av kungaparet i bröllopspresent när hon gifte sig med prins Carl Philip, ett smycke hon bar även på Nobelfesten 2015. Den här gången är det dock i en omarbetad version, där de gröna smaragderna i topp har bytts ut mot pärlor.

Prinsessan Madeleine

Foto: IBL

På grund av gravidrelaterade besvär medverkar prinsessan Madeleine inte på Nobelfesten i år, hon var bara med under prisutdelningen i Konserthuset tidigare under dagen, vilket gör att vi tyvärr inte har någon riktigt bra bild på Madeleines klänning.

Foto: IBL

Precis som Sofia valde Madeleine i år en puderrosa kreation. Madeleines variant kommer från brittiska gravidmärket Séraphine, ett märke kronprinsessan bar på prins Nicolas dop 2015 – då hon väntade prins Oscar. Madeleine matchade sin klänning med gnistrande smycken från Ametistgarnityret.

Drottning Silvia

Foto: IBL

I år är 40:e året som drottningen är med på Nobelfesten – ett jubileum hon firar med en vacker lila klänning med långa ärmar och en nätt båtringning. Klänningen är skapad av den tyska designern Georg et Arend.

Sin klänning matchar Silvia  med drottning Sofias diadem, ett smycke hon burit på flera Nobeltillställningar tidigare, bland annat för två år sedan, då till en maffig röd klänning. Smycket stoltserar med hela 528 silver- och guldinfattade briljanter!

Häng med Damernas Värld till Mallorca – läs mer här!