Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stella McCartney släpper barnkollektion

I dag släpper den brittiska designern Stella McCartney sin första barnkollektion någonsin. Troligen får den både Stella McCartney-fans, föräldrar och vegetarianer att jubla.

Stella McCartney startade sitt modemärke år 2001 och i dag säljs hennes lyxiga damkläder, accessoarer, underkläder och skönhetsprodukter över hela världen. Stella McCartney har bland annat gjort sig känd för att inte använda läder eller päls i sina plagg, eftersom hon är vegetarian.

"Stella McCartney kids collection" heter kollektionen som släpps i dag, och designen går igen från hennes huvudkollektion, som karaktäriseras av stilrena snitt och extremt bärbara plagg. Men barnkollektionen bjuder även på roliga detaljer. Modeskaparen hade en tydlig vision:
– Jag ville att den här första kollektionen skulle innehålla basplagg som är bekväma och som ser till barnens behov, utan att offra de roliga och sorglösa inslagen, säger Stella McCartney i ett pressmeddelande.

De nya plaggen har döpts med varsitt förnamn, och i Stella McCartney kids collection ingår bland annat den dressade unisexkappan "Sam", den stickade kashmirtröjan "Luis" med en ren på och pyjamasen "Andrea", med en självlysande humla på. Flera av plaggen är tillverkade av organisk bomull och de som köper sweatshirten "Leo" bidrar med en slant till projektet "Meat free Monday?" – köttfri måndag.

Stella McCartney Kids collection passar nyfödda barn, så väl som 12-åringar, och priserna sträcker sig från cirka 180 till cirka 1 500 kronor. Handla kan man göra på den interaktiva webbsajten stellamccartneykids.com, som förutom en webshop innehåller Stella McCartneys egna favoriter ur kollektionen, och snart spel för barnen. Det finns även en iPhone- applikation med samma funktioner.

Rebecka Ljung