Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chefredaktören: Mina stilfavoriter när sommar börjar bli till höst

Säsongen mellan sommar och höst är ofta en stilförvirrad period. Chefredaktör Jonna Bergh listar sina favoriter och inspireras av Keith Richards kvinnor.

Sommarstickat à la 

Keith Richards kvinnor är den perfekta övergången mellan sommar och höst. Den stickade klänningen gör entré i min garderob och kombinationen svart och silver är min eviga kärlek.

 

LÄS OCKSÅ: Jonna Bergh: ”Så inspireras jag av Abba-Fridas stil i höst”

 

Skådisen, modellen och designern Anita Pallenberg (var till sammans med Keith Richards under sent 70-tal) i värmande stickat på cykelturen. En ung Patti Hansen (gift med Rolling Stones-gitarristen Keith Richards sedan 1983) i skönt stickat på stranden.Skådisen, modellen och designern Anita Pallenberg (var till sammans med Keith Richards under sent 70-tal) i värmande stickat på cykelturen. En ung Patti Hansen (gift med Rolling Stones-gitarristen Keith Richards sedan 1983) i skönt stickat på stranden.Skådisen, modellen och designern Anita Pallenberg (var till sammans med Keith Richards under sent 70-tal) i värmande stickat på cykelturen. En ung Patti Hansen (gift med Rolling Stones-gitarristen Keith Richards sedan 1983) i skönt stickat på stranden.
Skådisen, modellen och designern Anita Pallenberg (var till sammans med Keith Richards under sent 70-tal) i värmande stickat på cykelturen. En ung Patti Hansen (gift med Rolling Stones-gitarristen Keith Richards sedan 1983) i skönt stickat på stranden.

Ultimat kombination

Svart och silver är en evig kärlek. De glittrande knapparna ger den stickade tröjan från Ganni något alldeles extra. Den lyxiga drömklockan Seamaster aqua terra från Omega ger tyngd. Under är det skönt och snyggt med färgmatchade underkläder från Chantelle. Det blir logomode även utåt, med väska från Acne Studios.

 Tröja från Ganni. Väska från Acne Studios. Underkläder från Chantelle. Klocka från Omega.

 

Bästa skönhetsprodukten

Bästa skönhetprodukten är kokosolja, denna från Kemikalieklok. Jag använder den överallt på kroppen, inte minst i håret. Först använde jag den mest som inpackning, sedan insåg jag att oljan ger en perfekt wetlook på sommaren. Vintertid använder jag den endast hemma då den stelnar i kyla – men vill du ha punkigt stelt hår så… Kör!

 Kokosolja från Kemikalieklok.

 

Stickad klänning

Den stickade klänningen är både skön och stilfull, och jag väljer en intressant skuren i höstens trendfärg lila från By Malene Birger. Sprundet gör att jag kan ta cykeln från Skeppshult, till jobbet utan att tappa stilen.

 Cykel från Skeppshult. Klänning från By Malene Birger.

Statementring

Bottega Venetas nya designer Daniel Lee har gjort höstens finaste klänningar, men har även uppdaterat smyckesarsenalen. En modern klackring, står på önskelistan.

Ring från Bottega Veneta.Ring från Bottega Veneta.Ring från Bottega Veneta.
Ring från Bottega Veneta.