Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Monika Kichau ger sina tips om hur du ska tänka kring din vårstil 2023.Monika Kichau ger sina tips om hur du ska tänka kring din vårstil 2023.Monika Kichau ger sina tips om hur du ska tänka kring din vårstil 2023.
Monika Kichau ger sina tips om hur du ska tänka kring din vårstil 2023.

Stilexperten Monika Kichau: ”Så får jag till vårstilen”

Vår och därmed dags att på allvar ta sig an den nya modesäsongen 2023. DV:s bloggare och stilexpert Monika Kichau ger sina bästa tips på hur du lyckas med vårstilen.

Stilexperten Monika Kichau tipsar om hur du lyckas med vårstilen.Stilexperten Monika Kichau tipsar om hur du lyckas med vårstilen.Stilexperten Monika Kichau tipsar om hur du lyckas med vårstilen.
Stilexperten Monika Kichau tipsar om hur du lyckas med vårstilen. Foto: privat
”Jag formulerar hur jag vill att stilen ska kännas och upplevas.”

– Med vårljuset och den nya säsongen kommer möjligheten att se över garderoben med en ny blick. Jag låter det som redan finns där vara en fingervisning om vilka ”våriga” stylingar som är möjliga att åstadkomma, och vilka luckor som finns.
– Jag börjar med en moodboard och visualiserar den look jag är ute efter. Sen formulerar jag kortfattade beskrivningar för hur jag vill att vårstilen ska kännas och upplevas, och vilka bärande element som ska ingå. Jag hämtar gärna inspiration från Pinterest, både innevarande och tidigare säsongers visningar, och så klart även från modetidningar och kanske en och annan stilikon. Sammantaget hjälper detta mig att skapa en känsla för vad jag vill åstadkomma stilmässigt med den nya säsongen.
– För våren 2023 är nyckelorden för just min vårstil långa längder i kombination med oversize-silhuetter. Ett ständigt återkommande tema är min kärlek till stilklassiker som har någon typ av förhöjande twist. Jag vill bära material som brunt läder, denim och tunn ull, och min vårstil ska vara en kreativ lek med kontraster i material och färg, i mitt fall mellan en neutral färgpalett och färger som poppar.

6 stylingtips för en fin vårlook

1. Byxor med vidd. I vår vill jag bära denim som sitter löst och byxor med vidd. Jag fortsätter även att bära cargobyxorna, som känns hetare än någonsin. Jag kommer absolut att styla den vida byxsiluetten med kavajen instoppad, som på Tibis vårvisning, och därmed få frekvent användning för de många kavajer som finns i min garderob. 

Tibi SS23.Tibi SS23.Tibi SS23.
Tibi SS23. Foto: CATWALKPIX.COM / pressbilder CATWALKPIX.COM

2. XXL-väskan.  Jag älskar oversize-väskornas attityd och att de vågar ta för sig med sin maxade volym. Dessutom är den här typen av väska praktisk om man som jag ofta har mycket med mig och dessutom reser i tjänsten. 

Peter Do SS23.Peter Do SS23.Peter Do SS23.
Peter Do SS23. Foto: CATWALKPIX.COM / pressbilder CATWALKPIX.COM

3. Kreativa lager på lager. På Dries Van Notens visning bjöds vi som alltid av många intressanta färgkombinationer, men också kreativa sätt att styla med lager och idéer om hur vårens skira trend kan stylas till vardags. En tunn polotröja eller spetsbody under en krispig skjorta, eller en virkad topp eller en bustier över skjortan: leken med lager kan börja redan nu, och fortsätta in i sommaren. 

Dries Van Noten SS23.Dries Van Noten SS23.Dries Van Noten SS23.
Dries Van Noten SS23. Foto: CATWALKPIX.COM / pressbilder CATWALKPIX.COM

4. Låt denim dominera. Jag vill ha denim i alla dess former: jeansjackan, den långa denimkjolen och jeansen åker fram på första parkett, och matchas snyggt med en stilklassiker som trenchcoaten för en elegant och förhöjd vardagslook.

En lång denimkjol är ett av Monikas vårval, här på en besökare på Paris modevecka.En lång denimkjol är ett av Monikas vårval, här på en besökare på Paris modevecka.En lång denimkjol är ett av Monikas vårval, här på en besökare på Paris modevecka.
En lång denimkjol är ett av Monikas vårval, här på en besökare på Paris modevecka. Foto: CATWALKPIX.COM / pressbilder CATWALKPIX.COM

LÄS MER Vårmode 2023 – den långa jeanskjolen

5. Variera med färg. Med en neutral färgpalett som bas är det fint att låta de färgstarka accenterna poppa. För inspiration, spana in Fendis monokroma grå styling med en grön färgklick som blir blickfånget i looken och ger vårfeeling: en styling som är lättfixad med vilken färgstark accessoar som helst.

Fendi SS23.Fendi SS23.Fendi SS23.
Fendi SS23. Foto: CATWALKPIX.COM / pressbilder CATWALKPIX.COM

6. Gå vidare i vitt. Vita skor är snygga vår efter vår, det blev tydligt på många visningar. Själv plockar jag alltid fram ljusa boots när varmfodrade kängor och skor i mörka färger har gjort sitt för säsongen. Vill du inte gå i klackar är ett par vita eller ljusa sneakers numera att betrakta som vårklassiker, som genast lättar upp stämningen i din look.

Dries Van Noten SS23.Dries Van Noten SS23.Dries Van Noten SS23.
Dries Van Noten SS23. Foto: CATWALKPIX.COM / pressbilder CATWALKPIX.COM

Plagg som fixar stilen

Trenchcoat från Cos

Trenchcoat i det trendiga denimtyget.
ANNONS köp här (länk till Cos) 

Stickad tröja & Other Stories

Mintgrön, stickad tröja med skorstenskrage som får sticka ut i din look.
ANNONS köp här (länk till & Other Stories) 

Jeans från Lindex

Vida jeans med hög midja i den perfekta blå nyansen.
ANNONS köp här (länk till Lindex) 

Solglasögon från Weekday

Sködpaddsmönstrade solglasögon i trendig silhuett.
ANNONS köp här (länk till Weekday)

Väska från Cos

Stor tote-väska som får plats med allt du behöver.
ANNONS köp här (länk till Cos) 

Nyckel- och väskring

Fin berlock som du kan smycka både nyckelknippan och väskan med. Eller varför inte sätta fast den i hällan på dina byxor.
ANNONS köp här (länk till My Theresa) 

Sneakers från Totême

Vita sneakers perfekt till våren!
ANNONS köp här (länk till My Theresa)  

LÄS MER: Stilexperten Monika Kichau: ”Så stylar du cargobyxorna” 

LÄS MER: Vårens jackor 2023 – hitta din favorit