Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Fixa outdoor-stilen 2022 med Monika Kichaus guide.Fixa outdoor-stilen 2022 med Monika Kichaus guide.Fixa outdoor-stilen 2022 med Monika Kichaus guide.
Fixa outdoor-stilen 2022 med Monika Kichaus guide. Foto: Catwalkpix.com

Stilexperten Monika Kichau: “Så lyckas du med outdoor stilen”

DV:s bloggare och modeexpert Monika Kichau svarar i varje nummer på läsarnas stilfrågor. Inför sommaren delar hon sina fem bästa råd till hur du lyckas hitta en sportig stil att trivas i. 

Streetstyle-scenen kryllar av det trendiga outdoormodet. Att klä sig i plagg som signalerar äventyrlighet och sportig attityd är mer rätt än någonsin förut. Stilexperten Monika Kichau inspirerar till outdoor-stilen som är helt rätt i sommar.

Monika Kichau är stylist och bloggar på Damernas VärldMonika Kichau är stylist och bloggar på Damernas VärldMonika Kichau är stylist och bloggar på Damernas Värld
Monika Kichau är stylist och bloggar på Damernas Värld

– Under pandemin blev vi tvungna att vistas och umgås mer utomhus. Detta förde med sig ett ökat intresse för natur, men också att semestra inom sitt lands gränser. Vi som tidigare undvikit outdoormodet började av praktiska skäl vända blicken (om än motvilligt) mot skaljackor och allt som hör där till. Jag som förut känt att outdoorplaggen tillhörde en värld jag inte hörde hemma i – varken stil- eller intressemässigt – fick en ny inställning till den sportiga stilen, och det fick även modevärlden. Med ett växande intresse för outdoormodet började varumärkena bredda utbudet och designen. Nu hittar även jag plagg inom segmentet som känns tilltalande för min stil. 

Outdoor-mode hos danska modehuset Remain Birger Christensen.Outdoor-mode hos danska modehuset Remain Birger Christensen.Outdoor-mode hos danska modehuset Remain Birger Christensen.
Outdoor-mode hos danska modehuset Remain Birger Christensen. Foto: James Cochrane / Catwalkpix.com

5 smarta tips för en snygg outdoorstil i sommar

1. Låt passformerna spegla din stil

Tekniska material ger en avslappnad passform, men det är också viktigt att du lägger extra vikt vid att hitta just passformer som speglar din stil och estetik. Själv älskar jag en mix av åtsittande och oversize. Därför tar jag in detta i mitt val av outdoorstil.

2. City möter outdoor

Streetstyle-stjärnorna lär oss att investera i plagg som känns lika snygga på en somrig fjällvandring som i city. Varför inte matcha en sommarklänning eller kjol med sportiga boots som ger en hikingattityd i stan.

3. Färgmatcha

Lager på lager är en viktig del av funktionsklädsel, men det är också kul att låta lagren hänga ihop färgmässigt. Satsa på en färgskala som matchar din stil i övrigt. Gillar du att klä dig monokromt nedtonat eller i kontrastrik färgskala kommer de olika lagren som sticker fram vara betydelsefulla för en snygg helhet i din outdoor garderob.

4. Accessoarer ger stilpoäng

Satsa på snygga accessoarer även när du vandrar i fjällen. Personliga men också funktionella detaljer ger absolut extra stilpoäng! Släng en scarf runt halsen, ett snyggt bälte i midjan eller inspireras av Lacostes SS22 visning där bland annat skärmkepsar och nylonväskor med repsnören för klättring visades.

5. Hyr dina outdoorgarderob

Visste du att du i dag kan hyra fritidskläder för både vuxna och barn från företag som till exempel Houdini och Hyber? Cirkulärt användande ligger rätt i tiden och istället för att köpa något du endast bär några gånger per säsong, delar du det med andra.

Sportiga siluetter hos Lacoste.Sportiga siluetter hos Lacoste.Sportiga siluetter hos Lacoste.
Sportiga siluetter hos Lacoste. Foto: PIXEL FORMULA / Catwalkpix.com

Plaggen och accessoarerna som fixar outdoorstilen 2022

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Arket).Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Arket).Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Arket).
Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Arket).

En lätt vindjacka gjord av återvunnen polyamid. Mer info och köp här (länk till Arket).

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till H&M).Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till H&M).Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till H&M).
Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till H&M).

Sport-bh med lätt stöd som håller dig torr och sval vid träning. Mer info och köp här (länk till H&M).

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Astrid Wild).Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Astrid Wild).Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Astrid Wild).
Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Astrid Wild).

Vandringsbyxa med hög midja. Mer info och köp här (länk till Astridwild).

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Net-a-porter).Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Net-a-porter).Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Net-a-porter).
Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Net-a-porter).

Tvåfärgad baddräkt tillverkad av ett lätt och slitstarkt material med hög värmebeständighet. Mer info och köp här (länk till Net-a-porter).

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Add nature).Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Add nature).Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Add nature).
Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Add nature).

Sköna och stretchiga klättertajts. Mer info och köp här (länk till Addnature).

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Boozt).Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Boozt).Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Boozt).
Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Boozt).

Byxor med hög midja och slitsar. Mer info och köp här (länk till Boozt).

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Luisaviaroma).Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Luisaviaroma).Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Luisaviaroma).
Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Luisaviaroma).

Crossbody väskan i återvunnet material. Mer info och köp här (länk till Luisaviaroma).

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Eoe-eyewear).Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Eoe-eyewear).Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Eoe-eyewear).
Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Eoe-eyewear).

Pilotbågar i grön metall. Mer info och köp här (länk till Eoe-eyewear).

Sportiga detaljer under modeveckan i Milano.Sportiga detaljer under modeveckan i Milano.Sportiga detaljer under modeveckan i Milano.
Sportiga detaljer under modeveckan i Milano. Foto: Catwalkpix.com

LÄS MER: Stilexperten Monika Kichau: ”Knepen och köpen som får dig att lyckas med beachstilen”