Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Monika Kichau tipsar om hur du stylar den limegröna färgen.Monika Kichau tipsar om hur du stylar den limegröna färgen.Monika Kichau tipsar om hur du stylar den limegröna färgen.
Monika Kichau tipsar om hur du stylar den limegröna färgen.

Stilexperten Monika Kichau: ”Så stylar du limegrönt”

Den limegröna trenden har slagit stort våren 2023. DV:s bloggare och modeexpert Monika Kichau ger dig sina bästa tips för hur du ska styla trendfärgen.

Monika i grått och limegrönt – med silversandaletter som en extra krydda.Monika i grått och limegrönt – med silversandaletter som en extra krydda.Monika i grått och limegrönt – med silversandaletter som en extra krydda.
Monika i grått och limegrönt – med silversandaletter som en extra krydda. Foto: privat
Kom ihåg att färgval är en del av din stil

– Färgmaximalisten i mig väcktes absolut till liv när jag såg vårens och sommarens visningar, där det fanns många looks med limegrönt från topp till tå. Både Victoria Beckham och Michael Kor visade hur man äger en festlook i limegröna nyanser. Vill man få in färgen i vardagen kan man satsa på en kostym i den färgen, ett perfekt val för dig som vill ge den klassiska kostymen en syrlig vitamininjektion.
– Viktigast är egentligen bara att lista olika potentiella matchningar som funkar med resten av garderoben, för att maximera användandet av plaggen under vår- och sommarsäsongen, och kanske även in i hösten. Kom ihåg att färgval är en del av din stil, och att begrunda om en färgtrend passar in i din befintliga stil är ett hållbarare sätt att förhålla sig till rådande mode. Om du som jag känner att detta är en färg för dig så kommer mina stylingtips med den limegröna färgen med all säkerhet till användning. Och gillar du inte limegrönt kan många av tipsen appliceras på hur du kan förhålla dig till styling med färg i allmänhet.

Michael Kors SS23-visning.Michael Kors SS23-visning.Michael Kors SS23-visning.
Michael Kors SS23-visning. Foto: CATWALKPIX.COM / pressbild CATWALKPIX.COM

5 stylingtips för att lyckas med limegrönt

1. GÖR DEN GRÖNA VÅGEN. När en färgtrend kommer starkt ges ett perfekt tillfälle att inventera och samla alla (i detta fall) gröna nyanser i garderoben och ge sig på en ton i ton-look. Våga testa olika varianter och ha kul med färg, för i denna färglek blir det sällan fel, snarare ett intressant modestatement, vilket vi ofta ser på streetstyle-profilerna.

Mixa olika nyanser av grönt i en och samma look.Mixa olika nyanser av grönt i en och samma look.Mixa olika nyanser av grönt i en och samma look.
Mixa olika nyanser av grönt i en och samma look. Foto: CATWALKPIX.COM / pressbild CATWALKPIX.COM

2. FÄRGHARMONI GRANNAR EMELLAN. Blått och grönt ligger nära varandra i färgcirkeln, och att kombinera dem bör därför ligga nära till hands. En stilklassiker som blå denim är till exempel en utmärkt lugnande bas när du vill bära en tröja eller t-shirt i en limegrön nyans, och ger en färgklick i vardagstylingen. 

Denim och limegrönt är fint tillsammans.Denim och limegrönt är fint tillsammans.Denim och limegrönt är fint tillsammans.
Denim och limegrönt är fint tillsammans. Foto: CATWALKPIX.COM / pressbild CATWALKPIX.COM

3. BALANSERANDE BAS. Limegrönt är onekligen en färg som syns, och känner du dig inte helt bekväm med det kan du plocka in en mer neutral färg för att skapa lugn i din look. Att ta hjälp av grå, beige och bruna nyanser när jag stylar med färgstarka toner är en personlig favorit för att hitta ett balanserat intryck i en outfit. En limegrön t-shirt plus en beige kostym är ett beprövat koncept i min garderob, som kommer att gå varm även denna vårsäsong.

4. LYSANDE MATCHNING. Silver och limegrönt är en perfekt festkombination. Jag älskar att matcha limegrönt med accessoarer i silver och har aldrig ångrat mitt köp av ett par sandaletter i silvermetallic för tre år sedan. Det gläder mig alltså att silvertrenden fortsätter starkt även i vår, för den limegröna färgens lysande effekt blir en perfekt matchning till silvrets skinande yta. 

Silverfärgade skor och smycken passar till limegrönt, här hos Ester Manas.Silverfärgade skor och smycken passar till limegrönt, här hos Ester Manas.Silverfärgade skor och smycken passar till limegrönt, här hos Ester Manas.
Silverfärgade skor och smycken passar till limegrönt, här hos Ester Manas. Foto: CATWALKPIX.COM / pressbild CATWALKPIX.COM

5. ... ETT TIPS FÖR DIG SOM TVEKAR. Är du sugen på limegrönt men osäker på om färgen fungerar närmast ansiktet? Bär då limegrönt på en underdel, som byxor eller kjol, eller på en handväska. Du kan även prova att måla naglarna i limegrönt och på så sätt hålla färgen långt ifrån ansiktet.

Plagg som fixar stilen

Topp från Stine Goya

Limegrön topp men fin urringning.
ANNONS köp här (länk till Boozt) 

Halsband från Edblad

 

Kedjehalsband i rostfritt stål.
ANNONS köp här (länk till Edblad) 

Jeans från Good American

Jeans med rå kant vid midjan och rak passform.
ANNONS köp här (länk till Net-a-Porter) 

Kjol från Norma Kamali

Paljettkjol i sjöjungfruliknande silhuett.
ANNONS köp här (länk till My Theresa)  

Kavaj från Arket

Blå kavaj som passar superfint till den limegröna färgen.
ANNONS köp här (länk till Arket) 

Kostymbyxor från Arket

Tillhörande blå kostymbyxor i vid modell.
ANNONS köp här (länk till Arket) 

Väska från Bottega Veneta

Flätad, vadderat metallicväska av läder.
ANNONS köp här (länk till Net-a-Porter)

Nagellack från Depend

Nagellack i färgen Neon Motion.
ANNONS köp här (länk till Kicks) 

Sandaletter från Blankens

Slip in-sandaletter i silvermetallic av läder.
Sälj här (länk till Blankens) 

 

LÄS MER: Stilexperten Monika Kichau: ”Så får jag till vårstilen” 

LÄS MER: Vårens nya trendfärger – så fixar du stilen