Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fashion Week Stockholm är i gång – vi har tagit pulsen på Stylein

Fashion Week Stockholm SS17 har börjat! Ett av märkena som visar upp sin vår- och sommarkollektion för 2017 på catwalken under modeveckan är Stylein. Vi har mött företagets grundare och chefsdesigner Elin Alemdar för att ta pulsen på henne innan visningen.

Femton år i branschen och still going strong. Stylein visar nya sidor och styrkor varje säsong. Vad är på gång inför SS17? Vi haffade Elin Alemdar för att få reda på svaret.

Styleins grundare och chefsdesigner Elin Alemdar.

Hur mår du idag?

– Jag pendlar mellan att vara supertrött, superexalerad och supernervös. Kombinationen modeveckan och en tremånaders bebis (Elin har barnen Alina och Adrian, reds. anmärkning) i famnen är inte så lätt. Men mestadels är jag glad!

Stylein fyller 15 år i år, hur firar ni?

– Med att visa vår starkaste kollektion hittills under Stockholms modevecka och att slå alla rekord i vår försäljning till återförsäljarna av SS17. Plus ett och annat glas champagne såklart!

Vem spelar dig i filmen om Stylein?

– Oj, va svårt! Jag har en crush på Robin Wright så säger hon då.

Vad oroar dig?

– Mycket, bland annat att vi i vårt land röstat fram Sverigedemokraterna till ett av landets största partier, att så många människor tvingas vara på flykt och att främlingsfientligheten är så utbredd överallt.

Varför är ditt jobb viktigt?

– För att jag driver och leder ett team som ger 100 procent av sin energi för att skapa framgång tillsammans med mig, och för att jag får lov att klä så många kvinnor som i bästa fall känner sig både starka och vackra i Stylein.