Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stylein höst/vinter 2013

Elin Nyström har skapat Stylein-mode sedan 2001 och gjort sig känd för sina eleganta, feminina och svepande kreationer. För hösten/vintern 2013 bjuder hon på avslappnade långklänningar, byxdressar och kostymer. Plaggen pryds av siden, spets, iögonfallande mönster och klara höstfärger.

Namnet lyder Superstar och syftar på inspirationen av ikoniska starka kvinnor. Efter klicket berättar Elin Nyström mer om Superstar, framtiden och favoritplagget.

Foto: Kristian LöveborgHur skulle du själv vilja sammanfatta kollektionen?- Ganska kaxig men med stora variation där du kan bära plaggen både på dagen och lätt dressa upp dem för kvällen.

Vad inspirerades du av?- Höst- och vinterkollektionen är inspirerad av starka ikoniska kvinnor. Många av dem fanns i Andy Warhols tid, han hade många musor som han inspirerades av. De där kvinnorna hade en förmåga att ta med sin egen värld och fantasi i vardagssituationer.Vad är nytt för Stylein den här säsongen?- Vi har arbetat med fler olika kvalitéer och med fler variationer i de olika lookerna. Vi har även fler skräddade delar, plaggen har mycket små detaljer men passformen är alltid  i fokus.


Vilket plagg är din egen favorit?
- Den långa klänningen med mycket mönster som Mabintou Ceesay bar i visningen! 

Vad har du för spännande planer framöver?- Conquer the world skulle jag vilja säga. Fortsätta etablera Stylein på hemmamarknaden, hitta nya marknader och verkligen nå ut.