Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Fredrik Etoall

Stylein stiger in i cirkusens värld

Svenska Stylein, med designen Elin Nyström i spetsen, tar steget in i cirkusens värld. En cirkusprinsessan lånar cirkusdirektörens jacka, och just där tar Styleins 20:e kollektion avstamp. För Damernas Värld berättar Elin Nyström om sin kollektion, om den nya väsklinjen och kappan hon längtar efter att bära ...

Vad heter höstens kollektion?- Seductive circus.

Vad har du inspirerats av?- Jag låtit mig gå in i den gamla vackra cirkusens värld. Jag har fått uppleva en förförande historia mellan vår cirkusprinsessa och cirkusens direktör. I denna världen har jag låtit fantasin leva utan några gränser och på så vis har jag låtit ny design födas.

Finns det något plagg eller någon detalj som återkommer i kollektionen?- Jag är förälskad i delskärningarna som går att finna gömda i en del av våra plagg. Allt ifrån skarpa linjer som skapas av axelband i siden till vår ullkappas skärningar i ryggen.

Vad finns det för nyheter i höstens kollektion?- Vår fina lilla väskserie är ett helt nytt inslag i kollektionen. Jag har jobbat med tanken på att man ska kunna klara sig med tre väskor; en för dator, en perfekt handväska och en weekendbag. Materialen är mjuk mocka och läder och stilen smälter väl samman med den övriga kollektionen. 

Har du någon favorit ur kollektionen?- Jag kan inte vänta tills jag själv får bära vår fotlånga ullkappa. Den har en passform som gör att jag dels får lov att krypa in i något stort och varmt men samtidigt känna mig stilfull och vacker!

Vad är nästa stora steg för dig? Ny underlinje? Ny accessoarlinje?- Nästa steg till SS13 är att fortsätta utveckla kollektionens bredd. Jag ser fram emot att ta mig an ytterligare acesssoargrupper.

Vad har du för drömmar om framtiden?- Mina drömmar är många. Jag ser hur Stylein fortsätter att ta plats på den svenska modescenen. Jag ser även hur vi skall inspirera vår kund till att känna glädjen och lusten för att uttrycka sig och sin personlighet via Stylein. Tanken på att våra kunder dessutom finns utspridda över hela världen gör att den internationella drömmen alltid finns vid liv…

Foto: Fredrik Etoall

Nu kan du se de första bilderna från Styleins höstkollektion. Bilder från visningen publiceras på Damernas.se inom kort.