Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Catwalkpix.com

Styling | Så använder du din festklänning 365 dagar om året

Det finns ingen anledning att sluta bära din festklänning efter nyårsfesterna – ge den ett säsongslöst liv även utanför dansgolv och semestrar genom att bära den tillsammans med basplagg ur din garderob.  

Här visar vi hur lätt det är att klä på en festklänning och på så vis både kunna använda den utanför festlokalen eller semesterfirandet – men också hur själva plagget kan blomma ut och få ett helt nytt uttryck. 

 

1. Använd din basgarderob som match

Foto: Catwalkpix.com

Här inspireras vi av två tydliga exempel hur två av basgarderobens trotjänare – den enkla långärmade trikåtoppen samt den vita skjortan – så fint ger ett nytt uttryck till klänning som kanske annars endast skulle få komma ut ur garderoben under sommarens varma månader. 

Mysigt med en skön tröja under sommarklänningen så här års.Mysigt med en skön tröja under sommarklänningen så här års.Mysigt med en skön tröja under sommarklänningen så här års.
Mysigt med en skön tröja under sommarklänningen så här års. Foto: CATWALKPIX.COM / CATWALKPIX.COM
Skjorta under festklänningen ger en ny look.Skjorta under festklänningen ger en ny look.Skjorta under festklänningen ger en ny look.
Skjorta under festklänningen ger en ny look. Foto: CATWALKPIX.COM / CATWALKPIX.COM

2. Lyxig look på två sätt 

Foto: Catwalkpix.com

Att klä på en riktigt festlig klänning är elegant att ge en blåsa ett något mer avslappnat uttryck – oavsett om du väljer en stickad tröja eller en skirt transparent. Var inte rädd för att välja en ännu grövre tröja – kontraster är snyggt tillsammans och skapar en intressant look. Men det är även fint att gå åt andra hållet – att välja ett delikat material. Att använda en transparent topp eller skjorta under, blir faktiskt en festlook i sig. Men också ett sätt att genom två plagg – en skir topp och en urringad klänning – som var för sig kan kännas lite avklädda så här års … Hela året. Ett plus ett blir tre.

Att bära en kashmirtröja under festklänningen ger en elegant look – men mer avslappnad.Att bära en kashmirtröja under festklänningen ger en elegant look – men mer avslappnad.Att bära en kashmirtröja under festklänningen ger en elegant look – men mer avslappnad.
Att bära en kashmirtröja under festklänningen ger en elegant look – men mer avslappnad. Foto: CATWALKPIX.COM / CATWALKPIX.COM
En transparent topp under bevarar den festliga känslan men utan att du behöver känna dig lika avklädd.En transparent topp under bevarar den festliga känslan men utan att du behöver känna dig lika avklädd.En transparent topp under bevarar den festliga känslan men utan att du behöver känna dig lika avklädd.
En transparent topp under bevarar den festliga känslan men utan att du behöver känna dig lika avklädd. Foto: CATWALKPIX.COM / CATWALKPIX.COM

LÄS ÄVEN Jessica Frej: ”Så bär du klänning på hösten och vintern utan att frysa”

3. Använd olika strukturer och färger

Foto: Catwalkpix.com

De här två lookerna illustrerar hur tjusigt det kan se ut när stukturer och färger blandas. I båda fallen har man mixat ribbstickade plagg med en slätare textur, och dessutom i olika färger vilket blir kul och väldigt mycket mer bekvämt än en ensam tubkläninng. Den rådande trenden med plagg som har så kallade cut outs blir till även mycket mer bärbar med ett plagg under. 

En finstickad topp under en stickad tubtopp eller känning: Tjusigt!En finstickad topp under en stickad tubtopp eller känning: Tjusigt!En finstickad topp under en stickad tubtopp eller känning: Tjusigt!
En finstickad topp under en stickad tubtopp eller känning: Tjusigt! Foto: CATWALKPIX.COM / CATWALKPIX.COM
En cutoutklänning med en klänning under, så fint!En cutoutklänning med en klänning under, så fint!En cutoutklänning med en klänning under, så fint!
En cutoutklänning med en klänning under, så fint! Foto: CATWALKPIX.COM / CATWALKPIX.COM

LÄS ÄVEN Brunt, beige och benvitt! Så stylar du naturnära neutraler

LÄS ÄVEN Modechefen: ”Så stylar du den trendiga svartvita looken”

LÄS ÄVEN Exklusivt för DV: Emma Wiklund delar sina bästa stiltips att ta med in i hösten