Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stylingknepen som enkelt trollar fram längre ben (ja, du kommer märka skillnad)

Nu vill vi matcha sommarkjolen med långa vackra ben. Med de här enkla strylingknepen skapar vi snabbt och enkelt illusionen av några extra centimeter.

Välj skor med omsorg 

På bilden har Chiarra ett par skor när hon kommer till festen och ett annat par när hon går, visst uppfattar vi hennes ben som längre på den första bilden?

Satsa på spetsiga skor 

Foto: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Rundade skor kan göra att benet ser kortare ut – och spetsiga skor gör att de ser längre ut. Hittar du en modell där tårna anas har du verkligen hittat rätt. Ju mer av själva foten som visas, desto längre framstår dina ben att vara.

Matcha skorna med din hudton 

Foto: WENN.com

Hittar du ett par skor i en nyans som matchar din hudton har du ett bra stylingknep nära till hands, nyanserna som går in i varandra gör att dina ben ser ut att vara längre. Hittar du en sko som matchar din hudton, har spetsig och låg tå, då blir det inte bättre än så!

Skippa ankelremmen 

Foto: WENN.com

 

En rem över ankeln bryter av linjen som dina bara ben skapar från kjol till tå, det gör tyvärr att dina ben upplevs som kortare.

Markera en hög midja 

Foto: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Markerar du en hög midja skapar vi automatiskt en illusion av längre ben, i kombination med en kort kjol eller korta shorts blir de dessutom ännu längre!

Bär en färg eller mönster från topp till tå 

Foto: (c) R4610/dpa/Corbis

Ett annat enkelt sätt för att skapa längd är att bära samma färg från topp till tå, när linjen är obruten skapar det en förlängande effekt så var noga med att välja skor som varken visar tår eller anklar. Vill vi gå in på överkurs så gäller detsamma för mönster.

Välj ränder på längden 

Foto: WENN.com

När ögat ser en vertikal linje tittar vi gärna upp och ned – vilket skapar en förlängande effekt.

Utnyttja optiska illusioner 

Foto: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Skickliga designers och skräddare kan nära på skapa magi med de rätta skärningarna och optiska illusioner. En byxa med markerad midja och svart revär förstärker snabbt intrycket av längd.


Tack för inspirationen: http://www.stylecaster.com/ och  http://www.whowhatwear.com/

Foto: Alloverpress