Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stylisterna avslöjar sina 9 bästa stylingtrick – direkt från modeveckan

Modeveckan är i full gång och när Sveriges bästa stylister, makeupartister och hårstylister finns samlade på ett och samma ställe kunde vi inte låta bli att be dem dela med sig av sina kunskaper. Sania Claus Demina hängde backstage och tog reda på deras bästa tips och hemligheter.

1. Backstage på Carin Westers visning har man använt sig av stärkelsespray som gör att kläderna blir stelare och håller formen på ett snyggt sätt.

2. Klädrollers är ett måste såväl backstage som i garderoben. Ett plagg ser så mycket lyxigare ut när det är fritt från damm och hårstrån.

3. Ett fel många gör när de stylar sitt hår är att använda för tunga hårprodukter som oljor och serum för att få glans. Resultat blir tyvärr ofta att håret istället ser trött ut. Det gäller att hitta en variant som passar ens egen hårtyp.

4. Hemligheten bakom det perfekta hårsvallet ligger också i grundarbetet. Det är jätteviktigt att använda sig av schampo och balsam som är anpassat efter just ditt hår. Använd inte vad kompisen har, ni har inte samma hår! Ta istället reda på vad hennes frisör heter, så kan du få samma experthjälp för att hitta rätt produkt för just ditt hår.

5. När du lägger din makeup så var inte rädd för att använda en bas som ger lyster, speciellt nu under vintern. Ett annat tips är fuktkräm, den är A och O för hudens välmående.

6. Knepet för att få till en ögonmakeup med sotad känsla utan att den blir för hård är att applicera eyelinern mellan ögonfransarna istället för ovanpå. Då tynger du inte ögat på samma sätt och känslan blir lättare. Bäst gör du genom att doppa en hård pensel med stuns i eyelinern. Modellerna på Ida Sjöstedts visning sminkades med en sotning gjord med den tekniken.

7. Ett annat knep som användes när Ida Sjöstedts modeller sminkades var att satsa på krämiga rouger och skuggor som applicerades med borstar. Anledningen är att det ger en mer naturlig look eftersom att de krämiga produkterna rör sig på huden på ett helt annat sätt än de pudriga.

8. När kläderna blir elektriska räddar stylisterna backstage situationen med antistat-spray. Har du samma problem sekunder innan du ska gå ut på middag går det lika bra med vanlig hårspray som du sprayar på insidan av kläderna.

9. Inför en modevisning har stylisterna väldigt sällan tagit fram skor som passar modellernas fötter. Då blir en gigantisk rulle med dubbelhäftande tejp räddaren i nöden. Sulor och inlägg är också bra, men att klistra fast modellernas fötterna i skorna gör verkligen susen! Gäller problemet istället kläder som inte vill hålla sig på plats är dubbelhäftande tejp bästa lösningen.

Vill du läsa mer av Sania Claus Demina? Missa inte hennes blogg här: saniaclaus.damernasvarld.se

Gilla oss på Facebook så får du fler härliga tips direkt till din feed!

Stylister vi pratat med:

Nicole Walker som stylade Carin Westers visning.

Linda Gradin/Link Details, huvudmakeupartist på bland annat Ida Sjöstedt.

Juha-Matti Manninen, Style Master på Kevin Murphy och låg bland annat bakom håret på Ida Sjöstedt.

Linn Hägglund som stylat Styleins visning.

Hilda Sandström, stylist som assisterar superstylisten Robert Rydberg under bland annat BACK denna vecka.