Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svenska MH 925 är vår nya bombastiska smyckeskärlek

Tidlöst, men samtidigt smycken som drar blickarna till sig … Nya svenska smyckesmärket MH 925 ger de rena, enkla formerna stort förtroende. Med all rätt. 

Smycken som tilltalar maxi- och minimalisten lika mycket – finns de? Ja, de finns. Det nylanserade nya märket MH 925 lyckas med att göra smycken både för den sparsmakade och för den som vill sticka ut.

MH 925 erbjuder tidlösa smycken 

Bakom initialerna hittar vi märkets grundare Marie Häger som tillsammans med sitt favoritmaterial, sterlingsilver – vars benämning är 925 – bildar en union som har förtroende för att en ren, tidlös och hållbar form tåls att sätta spotlighten på. Och så rätt de har. 

MH 925 är en kombination av smycken som både sticker ut men samtidigt är väldigt simplistiska

Trots den smyckenas mycket enkla form så är det svårt att inte lägga märke till dem. Och det är precis den kombinationen Marie strävat efter – och lyckats med. 

Ring ”Lense”, 8 000 kr. Ring ”Arc”, 1 700 kr. Armband ur ”Arc cuff”-serien, 7 500 kr. Samtliga i sterlingsilver.Ring ”Lense”, 8 000 kr. Ring ”Arc”, 1 700 kr. Armband ur ”Arc cuff”-serien, 7 500 kr. Samtliga i sterlingsilver.Ring ”Lense”, 8 000 kr. Ring ”Arc”, 1 700 kr. Armband ur ”Arc cuff”-serien, 7 500 kr. Samtliga i sterlingsilver.
Ring ”Lense”, 8 000 kr. Ring ”Arc”, 1 700 kr. Armband ur ”Arc cuff”-serien, 7 500 kr. Samtliga i sterlingsilver.

– MH 925 är en kombination av smycken som både sticker ut men samtidigt är väldigt simplistiska. Det är robust, minimalistiskt, tidlöst – och i silvet. 

Vad är det du fastnat för hos just sterlingsilver?

– Det är väldigt formbart, till skillnad från guld, och lätt att jobba med. Det är en ädelmetall som håller i en evighet, och ur ett stilperspektiv tycker jag också om dess ”färg”, den matchar med, och lyfter, allt du klär dig i.

På vilket sätt är era smycken hållbara?

– Det produceras i Sverige, och görs för hand på beställning av 100 procent återvunnet silver. Ädelmetall blir bara vackrare med åren. För mig är också hållbart att konsumera något som du kan, och vill ha, en livstid. Och om du förmodan tröttnar på smycket så kan det smältas ner och formas till något nytt, det är ett cirkulärt material.

Marie Häger utanför Peggy Guggenheim Collection i Venedig.Marie Häger utanför Peggy Guggenheim Collection i Venedig.Marie Häger utanför Peggy Guggenheim Collection i Venedig.
Marie Häger utanför Peggy Guggenheim Collection i Venedig.

Du säger dig vara inspirerad av skandinavisk design från 60- och 70-talen – vad var det som man gjorde då som du tycker om?

– Det fanns en enkelhet i design på den tiden, man litade på att det enkla kan ta plats. Jag saknar även hantverket som fanns då, och att det fick ta tid att ta fram ett smycke. När tankarna på MH 925 började för cirka fem år sedan så tyckte jag inte att jag hittade det jag letade efter bland kontemporära märken, i alla fall inte i ädelmetall. I stället köpte jag vintage, men nu känns det som på några år det har dykt upp spännande märken med lite samma tänk vilket är superkul!

Ge oss din personliga favorit i kollektionen? Varför?

– Hemisphere ring, en oversized statementring. Jag gillar den för att den tar plats, den går inte att missa, samtidigt som den är väldigt fundamental och enkel i sin runda form. 

Marie Hägers personliga favoirt Hamisphere ring, 8 999 kr.Marie Hägers personliga favoirt Hamisphere ring, 8 999 kr.Marie Hägers personliga favoirt Hamisphere ring, 8 999 kr.
Marie Hägers personliga favoirt Hamisphere ring, 8 999 kr.

MH 925 säljs på Jus. Här kan du läsa mer om märket. 

LÄS ÄVEN Snabba stylingtips som hjälper dig att framhäva smycken i din look