Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Jason Lloyd Evans

Tennisarmband - 8 snygga och trendiga armband som passar alla tillfällen

Tennisarmband, detta snygga och enkla smycke med stenar - allra helst äkta diamanter - är trendigt igen. Och nej, man behöver inte vara tennisspelare för att bära det! Har man inte råd med äkta vara finns det många snygga tennisarmband med oäkta stenar att välja på - här har vi valt ut 8 varianter, från budget till lyx.

Tennisarmbandet blev känt för den breda publiken 1987 när tennisspelaren Chris Evert bar ett armband med diamanter under US Open. Hon tappade armbandet under matchen som avbröts tillfälligt, och efteråt förklarade hon ”I dropped my tennis bracelet” - och efter det kallas denna typ av armband just tennisarmband. Läs hela storyn här.  

Tennisarmbandet består alltså av en enkelrad med stenar - diamanter om man har budget för det - längs hela armbandet och stängs med ett lås. I dag har det kommit mer uppdaterade varianter av tennisarmbandet och storlekarna varierar också. Helt klart är denna klassiker trendig igen och vi ser heller inga hinder för att man kan ösa på med flera stycken. Säsongens fester kommer i vart fall att lysa lite extra med ett tennisarmband på handleden! 

1. Tennisarmband i 14 karats guld med gula safirer, Roxanne First

Ett klassiskt tennisarmband i 14 karats guld med gula safirer. Passar till festliga middagar och somriga fester. Mer info och köp här (länk till Net-a-porter).  

2. Tennisarmband i silver med oäkta stenar, Guldfynd

I väntan på äkta vara kan man ändå testa trenden med ett tennisarmband i rhodinerat silver och med oäkta stenar, kubisk zirkonia. Längden på armbandet kan anpassas tack vare stängningen. Mer info och köp här (länk till Guldfynd)

3. Tennisarmband i silver med Swarovski-kristaller, Dyrberg & Kern 

En lite mer chunky version av tennisarmband gjord i silver och med runda Swarowskistenar. Mer info och köp här (länk till Åhléns)

4. Tennisarmband i stål med kubisk zirkonia, Edblad

Ett tidlöst smycke i blankslipat stål med 14k guldplätering och med stenar av kubisk zirkonia. Alldeles lagom mycket bling! Mer info och köp här (länk till Edblad)

5. Tennisarmband i silver med cubic zirconia stenar, Snö of Sweden

Vill du ha extra mycket bling kan detta vara tennisarmbandet för dig. Gjort i silver och med vackra cubic zirconia stenar. Mer info och köp här (länk till Nordicfeel). 

6. Tennisarmband i roséfärgat guld, Pandora

Här är en annan variant av tennisarmband där delar av det har stenar och resten är en kedja. Gjort i metallblandning och pläterad med 14 karats roséguld. Längden justeras med hjälp av kulan. Mer info och köp här (länk till Pandora)

7. Tennisarmband av silver med guldplätering, Thomas Sabo

Det här gnistrande tennisarmbandet är en tidlös klassiker i silver förädlat med en plätering i 18 karat guld. Har 44 eleganta och gnistrande zirkoniastenarna i nobel prinsesslipning.  Mer info och köp här (länk till Thomas Sabo).  

8. Tennisarmband med extra bling, Gucci 

Tycker man att tennisarmbandet är lite för diskret kan man satsa på en mer blingad variant! Guldpläterad metall och kristaller. Mer info och köp här (länk till Farfetch)

LÄS MER: Så fick tennisarmbandet sitt namn - Damernas Värld gräver i modearkiven!

LÄS MER: Smyckesdrottningen Efva Attling får medalj av kungen 

LÄS MER: Stig in i Maria Nilsdotters nya sagolika flaggskeppsbutik