Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

The Local Firm laddar för att springa ut i London-natten

The Local Firm laddar denna säsong. Dels för att att springa ut i London-natten, men också för att bredda sin omåttligt populära solglasögon-kollektion. För Damernas.se berättar The Local Firlms Axel Nyhage om springet och satsningarna ...

Vad heter höstens kollektion från The Local Firm?- Den heter "Tracey Emin and London suburb chic", och är inspirerad av Londons förorter och 1990-talet. Kollektionen är något mer glamourös än tidigare, och vi jobbar med känslan av att slänga på sig en blåsa över målarkläderna och springa ut i London-natten. Vi har valt att blanda olika plaggtyper som kängor till sportigare look och så vidare. 

Finns det något återkommande plagg eller någon detalj som är tongivande för kollektionen?- Bauhaus-rörelsen är fundamental för The Local Firm, och vi hämtar alltid inspiration från denna minimalism av enkla färg, naturliga material och geometriska form. Vi använder samma inspiration, men adderar en samtida look för att skapa ett nyhetsvärde. Bomberjackan och smala svarta jeans är alltid återkommande på kille, och klänning-, bomberjacka- och jeans-looken på tjej.

Varför just Londons förorter? - Vi fastande i London-kulturen för länge sedan och har valt att rota vidare i dessa hi-low-kontraster. 

Har ni varit mycket i London för att hämta inspiration?- Det har vi också, men sedan läser vi mycket och tittar på modebilder. Vi har snurrar runt där, och fastnat för konsten och kulturen, och de kämpande konstnärerna. 

Känner ni igen er i dessa kämpande konstnärer?- Nä, eller ja, det gör väl alla mer eller mindre. Men det är mer glöden och glädjen de har som vi har inspirerats av, snarare än att de kämpar. 

Vad händer härnäst för The Local Firm?- Vi har många järn i elden. Vi har öppnat butiker och breddar just nu vår solglasögonkollektion. Nya, roliga modeller i fler färger, men med samma tema som tidigare: 1980-tals elecro. I den nya kollektionen kommer vi även ta fram runda solglasögon och sportigare modeller. Drömmer även om att både göra en underkollektion och en parfym. 

Se hela The Local Firms höstkollektion 2012 här: The Local Firm AW12

Foto: Kristian Löveborg