Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
I sommar blommade kronprinsessan ut i vackra botaniska klänningar – se de bästa från hennes sommargarderob här.
I sommar blommade kronprinsessan ut i vackra botaniska klänningar – se de bästa från hennes sommargarderob här.
I sommar blommade kronprinsessan ut i vackra botaniska klänningar – se de bästa från hennes sommargarderob här.
I sommar blommade kronprinsessan ut i vackra botaniska klänningar – se de bästa från hennes sommargarderob här. Foto: TT TIDNINGSBYRÅN

Victorias blommiga sommar – här är en tillbakablick

I sommar tog Victoria en paus från jobbstilen och blommade ut i vackra botaniska klänningar. Snart är kronprinsessan tillbaka på jobbet, vilket betyder att de stilrena kostymerna åter får ta plats i den kungliga garderoben. I väntan på Victorias höstoutfits bjuder vi här på en blomstrande tillbakablick på hennes sommarstil. 

Snart drar jobbhösten i gång för kronprinsessan Victoria och ett fullspäckat schema väntar runt hörnet. Mer exakt startar hennes kungliga plikter den 23 augusti då kronprinsessan besöker Gårdsjö lantbruk, ett jordbruk som bedriver ekologisk växtodling. Efter en sommar med svala plagg i blommiga mönster är det dags för prinsessan att åter hoppa i signaturlooken – kostymen. Och vi väntar med spänning på vad stilprinsessans höstmode har att erbjuda.

Kronprinsessans schema för augusti:

• 23 augusti: Besök vid Gårdsjö lantbruk

• 25 augusti: Närvaro vid Baltic Sea Day

• 25 augusti: Närvaro vid Östersjöfestivalen

• 30 augusti: Närvaro vid High-Level Panel on International Policy

Men innan den nya säsongen drar i gång gör vi en tillbakablick på Victorias sommarstil som dominerats av eleganta blommönster i alla dess former och färger. 

Victorias blommiga sommargarderob 

Foto: HENRIC WAUGE / SPA

I sommar visade Victorias upp sin konsertstil – och den är blommig! När kronprinsessan och prins Daniel den 20 juli njöt av musik från Bo Kaspers Orkester under Soliden Sessions bar hon denna romantiska, blommiga klänning med coolt inslag skapad av det svensk-franska märket Zadig & Voltair. 

Prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria vid firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Solliden, Öland. Foto: Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kronprinsessans födelsedag den 14 juli firades i en skräddarsydd topp och härlig lång och något utsvängd kjol i vitt med blomdetaljer från Ida Sjöstedt. Klänningen matchade hon med vita sandaletter från Valentino, Miu Miu-clutch, effektfulla örhängen från Annika Gustavsson och halsband från Engelbert. Så fint och somrigt! 

LÄS OCKSÅ: Kungligheterna blomstrade i vackra klänningar på Victorias födelsedag 

Foto: PELLE T NILSSON / SPA | Swedish Press Agency

När Victoria den 29e juni besökte Portugal och deltog på FN:s havskonferens i Lissabon passade hon på att bjuda på somrig stilinspiration. Under mötet med president Marcelo Rebelo de Sousa bar hon denna blommiga långklänning i rosa från Saloni. 

´ Foto: PELLE T NILSSON / SPA | Swedish Press Agency

Två blomklänningar under en dag! Under dagen fick vi dessutom se Victoria i ytterligare en blommig sommarsstil med klänning från svenska märket By Malina och Stan Smith-sneakers från Adidas. 

Foto: PELLE T NILSSON / SPA | Swedish Press Agency

Vilket också blev klädvalet för hennes talande senare samma dag i samband med lanseringen av SeaBos rapport om globalt arbete för en hållbar produktion av fisk och skaldjur.

LÄS MER: Victorias sköna stilknep på FN-mötet i Portugal  

Foto: Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN

Inför deltagande i konferensen Join Sweden Summit, arrangerad av regeringen och Business Sweden, den 20e juni bar Victoria en lavendelfärgad blomdröm med feminin siluett från By Malina. Den matchade hon stilsäkert med väska och klackar i beige. 

Foto: Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN

Blommor i rött och blått visade sig vara en fullträff! När kronprinsessan den 7 juni närvarade vid Svenska handelskammarens jubileumskonferens i Nederländerna föll klädvalet på denna snygga klänning med elektriska blomdetaljer från Gant. 

Foto: Ali Lorestani/TT / TT NYHETSBYRÅN

Vår kronprinsessa är som bekant mycket engagerad i vattenfrågor generellt och den 6 juni besökte hon Öppet fartyg i Stockholm för att öka kunskap för hållbara hav. Dagen till ära bar hon en havsblå skjortklänning detaljerad med vita blommor. En klassisk färgmatchning som alltid går hem. 

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / TT NYHETSBYRÅN

Även Victorias kostymgarderob fick besök av blomdetaljer i sommar. När kronprinsessan anlände till invigningen av H22 City Expo i Helsingborg den 31 maj stylade hon sin knallrosa powerkostym med en blomstrande skjorta. 

Foto: Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tidigt i sommar, inför deltagande i Nordiska museet och Skansens Vänners årsmöte, såg vi Victoria göra entré i denna rosa blomklänning med en intressant detalj – en knytdetalj i halsen. 

Foto: Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN

Den 13 maj reste kronprinsessan Victoria till Uppsala för att delta i invigningen av nya Ångströmlaboratoriet vid Uppsala universitet. Tillfället till ära hade hon plockat fram en av hennes allra vackraste klänningar: Denna blommiga dröm från svenska Rodebjer. 

LÄS MER: Inspireras av prinsessornas sagolika sommarstil