Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tips på snygga kostymer + hur du stylar dem

Varje vecka svarar Damernas Världs skickliga moderedaktion på dina frågor om mode, stil och styling. 

VECKANS FRÅGA: Hej moderedaktionen!
Jag vill gärna ha en snygg kostym men skulle behöva lite hjälp på traven. Vad ska jag ha till och vart hittar jag snygga, billiga kostymer? /Sandra

Hej Sandra!
Vad kul att du väljer att satsa på en kostym, vilket är både bärbart och trendigt!
Det senaste på kostymfronten är kostymer i tunnare material som siden, med mycket mönster och en starkare färgpalett. Väljer du en kostym i tunnare material blir den mer lättsam att bära, och funkar lika bra till vardags som till fest. Till den bär du ett linne eller en topp i en sober färgskala matchat med ett par stilrena pumps. Väljer du en mer klassisk variant i svart eller grått, kan den lyftas med en topp i stark färg eller ett par knalliga skor.

Kedjor som H&M, Zara och TopShop brukar vara duktiga på skräddade kostymer i senaste modet, med en rimlig prislapp. Annars vill vi tipsa om den senaste modellen på kostymjackan som är en bombervariant. Stylein har till exempel gjort ett jättefint mönstrat set, som ger intrycket av en kostym fast den blir mycket mer nertonad och lekfull.

Hoppas detta blir lite hjälp på vägen och lycka till i kostymdjungeln!

På bilden syns en kostym från H&M i en knallig röd nyans och en mönstrad blå/lila variant från Topshop.com, som båda känns helt rätt i tiden. Här syns även den mönstrade kostymen med bomberjacka från Stylein.

Fill out my Wufoo form!