Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tjuvtitt på Marimekko inför modeveckan

Långa slanka kvinnor trippade ut från Marimekkos showroom då Damernas.se blev inbjudna att kika bakom kulisserna och få en liten tjuvtitt på vad som kommer att visas på modeveckan i Stockholm den 28 - 30 januari. De var mitt i castingen av modeller och chefsdesignern Noora Niinikoski stod i ett trångt kök pekandes på en tavla med alla plagg för höstkollektionen 2013 och pratade ivrigt på finska med sin showplanerare som rättade till klänningen på modellen framför dem.

Efter klicket berättar Noora Niinikoski i förtid för er Damernas.se-läsare om kollektionen. Bilder från castingen ser ni här nedan.

Hela visningen och mängder av andra visningar hittar ni här på Damernas.se under modeveckan 28 jan -30 jan. Missa inte!Förra året visade ni på New York Fashion Week, i år har ni valt Stockholm, hur kommer det sig? – Skandinavien är väldigt viktigt för Marimekko. Nu vill vi visa Sverige vad Marimekko är i dag. Ni kan vänta er djärvt Marimekko-mode, en modern tolkning av Marimekkos kärna – konsten att göra mönster.
Berätta om kollektionen
– Vi har några grundelement som alltid finns med i kollektionerna som blommor, accentfärger för säsongen och det grafiska svartvita. Men sen letar jag alltid efter något nytt och intressant för kollektionerna. I höstkollektionen 2013 kommer insirationen från 1920- och 30-talet. Jag inspirerades avantgarde-artister från denna tiden som i sin tur inspireradas av folklore. 

Vilka nyckelplagg ska man hålla utkik efter? – Vi kommer att visa ett par jackor i minimalistsk design, svarta och vita, de fångar verkligen känslan av avantgarde från 1920 och 30-talet. Men det är så svårt att säga vilka plagg som är viktigast i en kollektion. För mig handlar det om att sätta ihop alla element och få det att hålla ihop. Eftersom vi jobbar med så mycket mönster är det en utmaning att få plaggen att bilda en enhet.