Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Så stylar du skinnskjortan till vintern och våren 2020.
Så stylar du skinnskjortan till vintern och våren 2020.
Så stylar du skinnskjortan till vintern och våren 2020.
Så stylar du skinnskjortan till vintern och våren 2020.

Modechefen: ”Så stylar du skinnskjortan trendsäkert i vår”

Damernas Världs modechef Lisa Pettersson tipsar om hur du stylar ett plagg som bör ha en plats i allas garderob våren 2020: skinnskjortan.

Ett av de hetaste materialen att bära i vår är skinn. Gärna från topp till tå. Vi har sett både skinnbyxorna och skinnskjortan göra comeback under en tid, och i höstas fullkomligt exploderade ha-begäret efter en skinnskjorta. Det eftertraktade plagget dök upp i var och varannan klädbutik och överallt i instagramflödet. 

Den här säsongen ska skinnplaggen vara tunna och följsamma, raka motsatsen till Ross i Vänners knarriga, svettiga, svarta skinnbyxor. Många gånger förknippas skinnplagg med en viss stil som kanske inte tilltalar alla – kanske känner du dig inte som en äkta rocker eller en biker? Men skjortan har ändå lyckats stå sig stark genom åren och blivit en stilikon i garderoben. 

Den här säsongen ska skinnplaggen vara tunna och följsamma, raka motsatsen till Ross i Vänners knarriga, svettiga, svarta skinnbyxor.

Har du ännu inte fallit för detta underbara plagg kanske det händer i vår. Då är den nämligen gjord av mjukaste skinn och går i en klädsam, sofistikerad färgskala. Cool, kvinnlig och elegant på samma gång! 

LÄS MER: Vårmode 2020: modechefen listar säsongens viktigaste trender 

Redan på modeveckan i Köpenhamn i höstas – när vårens kollektioner visades – föll min blick på denna ljusa skinnskjorta med batikmönster från svenska märket Stand Studio. Ett skinnmärke som leder hantverket in i framtiden med sina nytänkande silhuetter och färgval. Vem har sagt att skinn och läder måste vara traditionellt svart, vitt eller brunt? 

Batikmönstrad skjorta från Stand, läs mer och köp här. 

Jag kommer att kickstarta våren i en ljus och naturfärgad palett, och matcha min skinnskjorta med ett par ljusa byxor med sportiga influenser och med en ribbstickad tröja, för att skapa en intressant stilkrock. 

Bomullsbyxor från Cos, läs mer och köp här. 

Ribbstickad tröja i ullblandning, Second Female, läs mer och köp här. 

För att förstärka detta adderar jag även grova sneakers och en dunväst, som är det perfekta plagget när solen tittar fram men kylan består. 

Sneakers med grov gummisula från Ganni, läs mer och köp här. 

Dunväst från Gestuz, läs mer och köp här. 

Längre fram i vår byter jag ut byxorna mot en jeanskjol och bär i stället skjortan öppen med ett linne under, eller eventuellt bara som den är men med ett skinnbälte i midjan.

Vaxad jeanskjol från Rodebjer, läs mer och köp här. 

Ribbat linne från Filippa K, läs mer och köp här. 

Fuskskinnsbälte från Bik Bok, läs mer och köp här. 

Pricken över i blir ett par ikoniska solglasögon i pilotmodell och en rymlig skinnväska. Nu är i alla fall jag redo att möta en ljus vår. Är du?

Pilotsolglasögon från Byredo, läs mer och köp här. 

Bucket bag av skinn, By Malene Birger, läs mer och köp här. 

LÄS MER: Modechefen: ”Så stylar du flanellskjortan – oavsett om du är 20, 40 eller 60 år”