Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Trenden som sprider sig som en löpeld på sociala medier – Har du koll på #Normcore?

Normcore är hashtaggen som just nu sprids på sociala medier. Genom att uppmuntra till ett bekvämt mode där funktion står i fokus vill trendsättare göra det otrendiga trendigt. Är du redo att byta stillettos mot birkenstocks?

Instagram/@Stevencorale Instagram/@Stidrill

Det senaste dygnet har hashtaggen normcore spridits snabbt över twitter och gett upphov till krönikor på The Guardian och NY Mag. Trenden är kortfattat motsatsen till det moderna och trendiga, det vanliga och alldagliga hyllas i en motreaktion till det stylade och tillrättalagda modet. Jeans à la 90-tal, stora t-shirts, bekväma skor, flanellskjortor, keps, fleecetröjor och birkenstocks med strumpor är alla signitativa för den nya trenden. Tillskillnad från hipstermodet är medveten styling inte fokus för normcore, istället är bekvämlighet prio ett. Gamla favoritplagg vi inte haft hjärta att skiljas från för att de är så sköna – där hittar vi hjärtat i normcore. Bustle.com utsåg Steve Jobs som en stilförebild i trenden, en person som bar samma typ av kläder varje dag för att det var bekvämt.

Foto: (c) Janie Airey

I normcore-trenden finns en underliggande satirisk ton. När fashionistas så tydligt visar sin stil genom att följa modet är det tydligt för alla att de följer trender och har hög modekoll. Med normcore skapar en subkultur ett ideal som ligger så nära en otrendig turist att bara de som är verkligt insatta kommer att kunna skilja den omedvetna turisten från normcore-följaren.

Foto: (C) 2007 Jupiterimages

Är du beredd att byta ut de här moderiktiga plaggen för att följa den senaste trendflugan?

Vad tycker du? Är normcore en välbehövlig motreaktion eller bara en ursäkt för att få ta fram gamla myskläder?

Bilder Thinkstock.