Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

TRENDRAPPORT: Festens 6 trendigaste klänningar

Festsäsongen är här, och med den fylls butikerna på med underbara festklänningar i olika  varianter. Men vilken ska man välja? Damernas.se har listat de 6 största trenderna när det gäller festklänningar ...

IMORGON PÅ DAMERNAS.SE: De bästa köpen just nu: FESTKLÄNNINGAR

FJÄDRARDenna dramatiska detalj förekommer på många av vinterns festklänningar, och fortsätter även vara en trend i vår. Fjädrar, eller fjäderlikande material, används framför allt på svarta klänningar, och skapar karaktär utan dess like. Franska modehuset Lanvins variant med fjädrar som ett halsband, är en härlig detalj som är lätt att justera efter smak och önskad effekt. Klänningar med fjädrar blir lätt ett av vinterns statement-plagg.

ENAXLATDen enaxlade trenden fortsätter att regera bland festklänningarna, och kommer i en rad varianter. Minimalistiskt, som hos Stella McCartney, tillsammans med spets som hos Karl Lagerfeld, och flådigt som hos Oscar de la Renta . 

SPETSDen svarta spetsen är en stor trend i vinter, och passar perfekt till säsongens fester. Klockade A-linjeformade kjolar fulla i spets regerar trenden, och sätter en spanskt, sensuell touch på klänningarna. Spetsklänningarna syns hos Dolce & Gabbana, Oscar de la Renta, så väl som Lanvin och Elie Saab. 

DRAPERATEnkla draperingar på festklänningar är alltid ett säkert kort. Draperade klänningar är perfekta för den som vill klä upp sig, men ändå inte känna sig för uppklädd. 

SAMMETSammet är en stor trend i vinter, och passar allra bäst på vinterns festklänningar. Iklädd en röd sammetsklänning är det svårt att inte bli festens mittpunkt, och en svart sammetsklänning är festlig och något extra, men är samtidigt diskret i sin svarta elegans. 

TRANSPARENTTransparenter är vinterns absolut största klänningstrend, och syns hos ett flertal designers.  Transparenter används allt som ofta för att ge svarta klänningarna karaktär, samtidigt som man visar lite hud.