Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

TRENDRAPPORT: Herrig femininitet

Bland alla höstens och vinterns feminina snitt, hittar du även trendigt herrinspirerat mode.Damernas.se  guidar dig till trenden ....

"Det finns mycket som är sexigt. Den pojkiga sidan av en kvinna kan till exempel vara väldigt attraktiv", säger Balenciagas  Nicolas Ghesquiére , och det är just denna syn som genomsyrar herrtrenden hösten och vintern 2011. 

Bland superfeminina timglasformer och "New look"-homage hos modehus som Louis Vuitton  och Prada , sticker några välplacerade plommonstop upp ...

Det dandy-likande modet som vi ser hos bland annat Christian Dior  och Hermés  är inte bara stiligt, utan leker med könsrollerna och blir nästan mer feminint än en timglasformad klänning. Den herrinspirerade trenden andas mystik och samtidigt självsäkerhet, en självsäkerhet att känna sig så mycket kvinna att man kan klä sig i herrkläder. 

Mer moderna herrkläder, som den raka kavajen ser vi hos Dries van Noten och Salvatore Ferragamo , medan en figurformad sådan, i trendig sammet, finns hos Dolce & Gabbana

Frackkavajen görs i en feminin version hos Chanel , medan Hermés  leker loss bland traditionellt maskulina attribut som slipsen, farfarsklockan och paraplyt.
Rocken, som i kamelfärgat och grått (här hos Chloé ), är en stor trend just nu, är också ett typiskt "manligt" plagg, på grund av sin fyrkantiga silhuett.
Pressvecksbyxan, som kommer i en mängd olika varianter (även shortsmodell hos Dolce & Gabbana ) är ett herrigt plagg som lätt görs feminint genom att placerad med ett skärp i midjan.  

TYCK TILL OM HERRTRENDEN! 

Hermés, Salvatore Ferragamo, Chloé, Chanel, Loewe
Girbaud, D&G, Dolce & Gabbana, Salvatore Ferragamo, Hermés