Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Trenden vi inte trodde skulle komma tillbaka är här igen (Äntligen!)

Guilty pleasure var ordet Vogues skribenter använde sig av när de bestämde sig för att hylla en av våra (i hemlighet) stora favoriter. Den boho-chica trenden ger plagget en ny comeback och omnämns som modeklassiker.

När Sienna Miller 2004 bar Uggs med solbruna ben och en boho-chic sommarlook var succén ett faktum och efter att ha varit 00-talets stora favoriter har de förpassats till sköna söndagspromenader – tills nu vill säga. Redan i somras såg vi en revival som fick våra fötter att dansa av lycka då Birkenstock-sandalen gjorde storstilad modecomeback och nu är det alltså dags igen.

Vårens bohemiska trend, härliga stickningar och värmande fårskinn gör att våra tankar återigen går till Uggs men nu i den varmare stylingen Carrie Bradshaw introducerade i Sex and the City. Jeans i pojkvänsmodell, fårskinnsjacka och en grungeinspirerad styling. Ja tack!

– Jag älskar Uggs, i min modevokabulär är allt som hänger kvar över säsongerna en modeklassiker och ska betraktas därefter, säger Martina Bonnier, chefredaktör och modechef på Damernas Värld.

Även Valerie Aflalo, designer och modebloggare på Damernas har fastnat för dem.

– Jag älskar mina Uggs och tycker dessutom att mina barn är så söta i dom. Det är den bästa skon när det är lite kallt och ruggigt ute. Jag har haft de höga i evigheter men nu är jag sugen på att köpa ett par låga till mig. Mode är som bäst när det är både bekvämt och snyggt!

Vill du plocka fram fina favoriter igen har Vogue listat fem stylingregler som gör att du lyckas med dem i 2015-års tappning.

1.  Bär dem med naturlig makeup eller osminkad hy.

2.  Det är antingen Uggs eller träningskläder – bär dem inte tillsammans.

3.  Tänk smart – eller sexigt, men gränsen till trashig är hårfin så gå inte över den! 

4.  Är du på varmare breddgrader är en vintagedress, bohemisk look och spets perfekta komplement. 

5.  Till våren och sommaren är favoritlooken en lång vit tunika eller en lång skjorta stylad med en bara ben och svarta Uggs.

Vill du läsa fler liknande artiklar? Gilla oss på Facebook så missar du inget!

Du vill kanske även läsa:

Njut av fem snygga pre-spring trender!

Tjuvkika på vårens mode från våra svenska designers

Inspireras av vår nya modebloggare Kristin Sundberg