Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Uniqlo släpper kollektion med Alexander Wang – se sportiga plaggen här

Uniqlo lanserar sitt första designersamarbete sedan öppningen av Stockholmsbutiken, med den New York-baserade designern Alexander Wang. Kollektionen är en vidareutveckling av varumärkets Heat tech-produkter och innehåller värmesäkra plagg som leggings och bodies.

Den japanska modekedjan Uniqlo 

öppnade sin första Skandinaviska butik i Stockholm i slutet av augusti, och nu avslöjar H&M-konkurrenten att man inleder ett samarbete med New York-baserade designern Alexander Wang. Wang kommer att bidra med sin signaturdesign och styling för att utveckla Uniqlos Heatteach-kollektion, som är varumärkets mest tekniskt utvecklade produkter.

– När jag tittar på samarbetsmöjligheter letar jag efter partners som kan ta fram innovativa lösningar på produkter som våra fans kan ta del av. UNIQLO är den ideala partnern för denna kollektion då vi båda uppskattar funktionalitet och utilitarism. Därför är jag väldigt exalterad över att vårt samarbete har resulterat i att vi har utvecklat en ny Heatteach- linje; det perfekta tillfället att ta vid där vi lämnade för tio år sedan, berättar Alexander Wang som redan 2008 designade sin första kollektion tillsammans med Uniqlo.

LÄS MER: Moschino x H&M – se alla plagg från hajpade kollektionen här

Alexander Wang efter sin senaste visning i New York.

Designsamarbeten mellan budgetkedjor och stora designers har blivit ett utmärkt sätt för designers att nå ut till en bredare publik och erbjuda fler prisvänliga plagg. Alexander Wang lanserade sitt varumärke under eget namn 2005, endast 21 år gammal. Det började med stickade plagg och sedan gick det snabbt för den nya stjärnan. År 2007 hade Wang en hel linje med ready-to-wear för kvinnor och fyra år senare var den kompletterad med en kollektion för män. 2012-2015 var Wang creative director för modehuset Balenciaga, och 2014 lanserade han ett designsamarbete med H&M.

Den nya heat tech-kollektionen lanseras den 8 november och alla plagg kommer att kunna köpas i butik och på uniqlo.com.

Alla plagg från Alexander Wang x Uniqlo