Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Utställningen The little black jacket intar Paris

Coco Chanel är en av våra mest berömda modeskapare genom tiderna. Det är väl knappast någon hemlighet att det är hon som ligger bakom "den lilla svarta handväskan" Chanel 2.55 och parfymen Chanel No.5. Det var även Coco Chanel som gjorde materialet tweed populärt, genom att skapa den klassiska Chanel-dräkten, som består av en liten jacka och en kjol.

I dag är det Karl Lagerfeld som är chefsdesigner på det anrika modehuset. Han har tillsammans med Vogues före detta chefredaktör Carine Roitfeld, låtit fotografera ett helt gäng kända människor som bär Chanels berömda dräktjacka. Yoko Ono, Sarah Jessica Parker, Uma Thurman och Kanye West, bär alla det klassiska plagget på sitt alldeles unika sätt. Totalt har Karl Lagerfeld fotograferat över 100 kända profiler.    

Alla deras bilder finns att beskåda i boken The Little Black Jacket – Chanel's classic revisited. Men om du vill se orginalfotografierna bör du bege dig till Grand Palais i Paris där utställningen pågår mellan den 10 – 25 november 2012. Därefter flyttar utställningen vidare till Berlin.