Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vagabond lanserar veganska skor – helt fria från animaliska produkter

Det svenska märket Vagabond har skapat kollektionen Non animal, en serie med helt veganska skomodeller.

– En del av vår målgrupp söker aktivt ett alternativ till skinn, vilket vi vill hörsamma, säger Anna Fahle Björcke, brand manager på Vagabond, i ett pressmeddelande.

Den nya icke-animaliska kollektionen består av fem olika skomodeller. Skorna är tillverkade i syntetiska material och har en innersula av kork för att få naturmaterialets funktion och komfort. Även limmet som använts vid tillverkningen av skorna är helt fritt från animaliska tillsatser.

– Non animal är ett resultat av en ökad efterfrågan från våra kunder på olika marknader. En del av vår målgrupp söker aktivt ett alternativ till skinn, vilket vi vill hörsamma. Vi tror på medvetenhet kring konsumtion samt en öppenhet för alternativa material inför framtiden, säger 

Anna Fahle Björcke.

Non animal går under Vagabond Atelier och är en del av det svenska märkets arbete med att utveckla skoproduktion ur ett mer hållbart perspektiv.

– En viktig del i arbetet med att bedriva klimatsmart produktion, även för våra skinnprodukter, är att nyttja materialet till max för att undvika spill, samt informera våra kunder om skovård för att förlänga produkternas livslängd, säger Anna Fahle Björcke.

Non animal lanseras i mars. Kollektionen kommer att finnas i Vagabonds konceptbutiker samt på vagabond.com och kommer att kosta mellan 750 och 1000 kronor.

Här kan du se alla skomodeller i Non animal-kollektionen:

Noor, 850 kronor

Noor, 800 kronor

Casey, 900 kronor

Daria, 750 kronor

Dioon, 1000 kronor

Vill du veta mer om vårens mode? Gör som över 10 000 andra och gilla Damernas Värld på Facebook så missar du inga trendrapporter!