Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

VÅRENS 5 STÖRSTA SKOTRENDER 2011

Bland vårens skotrender hittar vi en "ny" skomodell, massor av färg och mönster och även en hel del spännande detaljer. Dessutom spanar vi in säsongens absolut trendigaste klack ...

Damernas.se    listar vårens 5 största skotrender. 

HÅLL UTKIK EFTER ...

1. KILKLACKAR: Kilklackar är vårens stora klacktrend. Både höga och låga, och i alla möjliga material, färger och med olika detaljer. Dominerande klackmaterial är trä, men även bast, väv och kork. 

2. FÄRG: Med vårens stora färgtrend kommer också de knalliga skorna. MEN här gäller det att missmatcha kläder och skor i olika färger. Bryt av! Inspireras av Christian Dior där en rosa klänning matchas med skor i orange, och Fendi där en korallröd klänning matchas med lila skor. 

3. PLATTA SKOR: Nytt för våren är att vi ser fler platta skor på catwalken än på länge. Sandalerna dominerar, och flitigt förekommande detaljer på sandalerna är repdetaljer, men också de här fotbojs-inspirerade ankelremmarna, som vi ser hos bland annat Lanvin och Giambattista Valli. Generellt för vårens sandaler är att de har många remmar, inte allt för sällan i konjaksbrunt.

4. MÖNSTER: I denna optimismens tid är det klart att vårens skotrender innehåller en dos lekfulla mönster. Det finns inga som helst riktlinjer, maximalismens ådra har satt spår även på skorna. De mest uppmäksammade, mönstrade skorna hittar du hos Prada. 

5. KINASKOR: Denna "nya" skomodell går helt i linje med den Kina-homage som syns i vårens mode hos bland annat Louis Vuitton. Dessa "platta" skor fungerar till både vardag och fest, och kan med fördel matchas med strumpor, som hos Michael Kors. 

6. REPDETALJER: En av vårens skodetaljer är rep, som fungerar som skoremmar. Denna detalj syns på såväl sandaletter som sandaler, och kombineras med fördel med andra trender som färg, kilklackar och kinaskor.
Andra detaljer vi ser är band som viras upp till ankeln, men också fjäder- och fransdetaljer. 

MISSA INTE! VÅRENS STORA TRENDGUIDE   hittar du i nya Damernas värld, ute nu!
Där kan du läsa om vårens  10 "måste ha"-plagg

VÅRENS TRENDER 2011

VÅRENS TRENDER 2011: Visa magen

VÅRENS TRENDER 2011: Ljuv romantikVÅRENS TRENDER 2011: Pressade plisseringarVÅRENS TRENDER 2011: Trendiga transparenterVÅRENS TRENDER 2011: SAFARIVÅRENS TRENDER 2011: Trendigaste mönstretVÅRENS TRENDER 2011: Punkig boywomenVÅRENS TRENDER 2011: Modevärlden går bananasVÅRENS TRENDER 2011: FÄRG, FÄRG, FÄRGVÅRENS STORA TRENDGUIDEVÅRENS TRENDER 2011: YSL-FEBERVÅRENS TRENDER 2011VÅRENS TRENDER 2011: Fjädrar till tusen!