Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vårens mode från Guldknappenvinnarna Hunkydory!

Ingen har väl lyckats undgå att Hunkydory tog hem Guldknappen 2012. Ulrika och Christopher Bjerckes rockigt bohemiska design är samtidigt klassisk och uppdaterad, och alltid lika cool. Damernas Värld tog en pratstund med Christopher Bjercke, för att höra vad vår- och sommarkollektionen har att bjuda på. Läs intervjun efter klicket. Vårkollektionen kan du njuta av genom att klicka på bilderna nedan.Berätta om vår och sommarkollektionen!– I vår och sommar har vi inspirerats mycket av USA:s västkust, främst av rockscenen i Los Angeles. Vi fortsätter att gå på en stil som är rockigt bohemisk med en smal siluett. Mycket skinn och stickat. Vad gäller färgerna så är de väldigt grafiska, mycket svart och vitt, men med skarpa accentfärger, ofta i neon. 

Hur kommer det sig att ni kikade mot just Los Angeles?– Vi inspirerades mycket av 1990-talet och dess vibbar, och mycket av den eran handlar om downtown Los Angeles och musiken därifrån. Överlag inspireras vi mycket av musik, det är en viktig del.

Vad lyssnar du själv på?– Jag har en ganska bred repertoar, men den rör sig gärna runt rockscenen. Det finns viss musik som aldrig kommer att dö, som Led Zeppelin till exempel. Eller Foo Fighters, för att ta ett lite nyare exempel.

Vad är helt nytt för våren och sommaren, och vad kommer vi känna igen oss i?– Vi gör i stort sett något helt nytt varje gång, men man känner alltid igen sig i vår stil. I vår kan man säga att vi har tagit höstens kollektion vidare, dragit den lite längre. Det man känner igen hos oss är blandningen mellan just det rockiga och det bohemiska. Och att vi har en stor detaljrikedom i designen.

Om man ska satsa på ett nyckelplagg till våren, vad skulle du rekommendera?– Det är svårt att välja ett plagg, men jag skulle satsa på vitt läder och metalliska garner.

Nu har det gått några månader sedan ni vann Guldknappen 2012, hur känns det såhär i efterhand?– Det var otroligt roligt att få priset, och det har haft en fantastisk genomslagskraft, få har undgått att vi vann. Det kommer fortfarande fram människor och gratulerar mig. Även om den största uppståndelsen har lagt sig, så lever den fortfarande kvar på många sätt.