Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

VÅRENS TRENDER 2011: Ljuv romantik

Romantik hör våren och sommaren till, och så även 2011, då spetsklänningar och romantiskt blommiga plagg har intagit catwalken. Naturliga material tillsammans med bond- och trädgårdsromantik utgör trenden. 

Damernas.se guidar dig till trenden och tipsar dig även om vilka romantiska plagg du ska satsa på i vår ...

VÅRENS STORA TRENDGUIDE   hittar du i nya Damernas värld, ute nu!
Där kan du läsa om vårens 10 "måste ha"-plagg. 

Vitt är en trend i allmänhet, och när det gäller den ljuva romantisktrenden i synnerhet. Vita klänningar florerar i ett otal modeller hos modehusen, där Dolce & Gabbana står först i ledet.  Det italienska modehusets musa för säsongen är en blivande brud som kommer på andra tankar och vänder på kyrktrappan. Ett hav av romantiska, vita klänningar av spets och broderier skymtar förbi, tillsammans med mönster av sommarens flora. Det senare går hand i hand med den odysseé av "Elvira Madigan"-likande trädgårdromantik som både D&G och Antonio Marras står för.
"Det är en trädgårdsfest", säger Stefano Gabbana innan visningen av D&G, som är ett vältrande i blommönster och picknickfiltsrutigt. 

Trenden är oskyldigt feminin,  titta bara på Sportmax, som inspireras av den pastelliga, 60-talsmusikalen "The young girls of Rochefort". För att inte tala om Antonio Berardi som blandar oskyldig femininitet och styrka, samtidigt som han eftersträvar ett poetiskt element i kollektionen. Inte ett enda mörkt moln på modehimlen, vilket går helt i linje med denna optimismens vår!

NYCKELPLAGG:- Vit spetsklänning. Inspireras av Dolce & Gabbana, där kjolslängden varierar från lårkort till ankellång. Tunna eller bomullsaktiga tyger är det som gäller. Undvik de blanka materialen. Här är det naturlig bondromantik som gäller.
- En Blommig klänning. Detta klassiska sommarplagg går aldrig ur tiden. Blicka tillbaka när du väljer modell. Här fungerar både 1950-talets vippklänning och 1960-talets fodral, som vi ser Oscar de la Renta, så väl som 1970-talets fotsida, boho-klänning i svepande tunna tyger. 

Dolce & Gabbana, D&G, Erdem, Isaac Mizrahi, Alberta Ferretti
Dolce & Gabbana, Blugirl, Ralph Lauren, D&G, Antonio Berardi
Oscar de la Renta, Alberta Ferretti, Mulberry, Dolce & Gabbana, Erdem

MISSA INTE! VÅRENS STORA TRENDGUIDE   hittar du i nya Damernas värld, ute nu!
Där kan du läsa om vårens  10 "måste ha"-plagg

VÅRENS TRENDER 2011

Vårens trendigaste solglasögonVÅRENS 5 STÖRSTA SKOTRENDER 2011VÅRENS TRENDER 2011: Vårens trenddetaljVÅRENS TRENDER 2011: Vitt, vitt och åter vitt!VÅRENS TRENDER 2011: Visa magen

VÅRENS TRENDER 2011: Ljuv romantikVÅRENS TRENDER 2011: Pressade plisseringarVÅRENS TRENDER 2011: Trendiga transparenterVÅRENS TRENDER 2011: SAFARIVÅRENS TRENDER 2011: Trendigaste mönstretVÅRENS TRENDER 2011: Punkig boywomenVÅRENS TRENDER 2011: Modevärlden går bananasVÅRENS TRENDER 2011: FÄRG, FÄRG, FÄRGVÅRENS STORA TRENDGUIDEVÅRENS TRENDER 2011: YSL-FEBERVÅRENS TRENDER 2011VÅRENS TRENDER 2011: Fjädrar till tusen!