Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Jason Lloyd-Evans (montage)

Trendiga stylingtips från modeveckan – sno proffsens enkla knep

Uppknäppta, oversize skjortärmar, grova kängor som bryter av söta puffcake-klänningar och remsandaler virade runt byxorna. Streetstylemodet under Köpenhamns modevecka är fyllt av enkla, smarta och snygga stylingknep som lyfter looks till snäppet vassare. Läs, lär och anamma själv!

Modet på catwalken under Köpenhamns modevecka för våren 2020 blickar framåt, men vi tar del av streetstylemodet redan nu. Maxa sensommaren och ta med dig trenderna in på hösten – vi visar hur!

LÄS MER: Vårens hetaste trender 2020 – stor guide till alla stora trender

1. Skjortan i fokus med enkla medel

Den klassiska skjortan går att variera i oändlighet – det kan modeelitens redaktörer, stylister och influencers intyga. Stora, uppknäppta ärmar, samt knutar – antingen nonchalant lösa eller i rosettform –, matchas snyggt till bara ben eller till vida kostymbyxor. Ett annat smart stylingtips att dra nytta av är lager på lager-metoden. Dra en extra skjorta eller korsett över din basskjorta, och vips, du har en trendvass look. Hetaste skorna att matcha till? Cowboybootsen, såklart.

En söt skjortklänning med puffiga ärmar bryts snyggt av med vita cowboyboots.En söt skjortklänning med puffiga ärmar bryts snyggt av med vita cowboyboots.En söt skjortklänning med puffiga ärmar bryts snyggt av med vita cowboyboots.
En söt skjortklänning med puffiga ärmar bryts snyggt av med vita cowboyboots. Foto: Camera Press
Köp gärna skjortan i ett par storlekar större och knäpp upp knapparna på ärmarna.Köp gärna skjortan i ett par storlekar större och knäpp upp knapparna på ärmarna.Köp gärna skjortan i ett par storlekar större och knäpp upp knapparna på ärmarna.
Köp gärna skjortan i ett par storlekar större och knäpp upp knapparna på ärmarna. Foto: Camera Press
Skjorta över skjorta – vinnande kombo. Även här med cowboyboots till.Skjorta över skjorta – vinnande kombo. Även här med cowboyboots till.Skjorta över skjorta – vinnande kombo. Även här med cowboyboots till.
Skjorta över skjorta – vinnande kombo. Även här med cowboyboots till. Foto: Camera Press
För en stilren look med modern touch – addera en korsett över skjortan, och matcha med cykelbyxor.För en stilren look med modern touch – addera en korsett över skjortan, och matcha med cykelbyxor.För en stilren look med modern touch – addera en korsett över skjortan, och matcha med cykelbyxor.
För en stilren look med modern touch – addera en korsett över skjortan, och matcha med cykelbyxor. Foto: Camera Press
Enkelt och snyggt - lösa ärmar, instoppat i shortsen, och intressanta boots.Enkelt och snyggt - lösa ärmar, instoppat i shortsen, och intressanta boots.Enkelt och snyggt - lösa ärmar, instoppat i shortsen, och intressanta boots.
Enkelt och snyggt - lösa ärmar, instoppat i shortsen, och intressanta boots. Foto: Camera Press

LÄS MER: Vilken är bästa bh-färgen under vit skjorta? (Det är inte hudfärgat!)

2. Vässa till puffcake-klänningen

Den Köpenhamnsbaserade designern Cecile Bahnsen blir hyllad för sina modevisningar säsong efter säsong, mycket tack vare hennes specialitet som är puffiga, voluminösa och sockersöta klänningar. Klänningarna har spridit sig från catwalken ut på gatorna och under Köpenhamns modevecka SS20 syntes de överallt. Ett hett stylingtips är att bryta av de söta klänningarna med ett par råa kängor eller med en boxig väska för att skapa en balans med hjälp av motsättningar. Vi ser även en annan look som går mer ton i ton. Minimalistiska skor, accessoarer och klänning i samma färg är ett bra val för dig som gillar en mjukare framtoning.

Klumpiga skor, romantisk klänning och väska som sticker ut.Klumpiga skor, romantisk klänning och väska som sticker ut.Klumpiga skor, romantisk klänning och väska som sticker ut.
Klumpiga skor, romantisk klänning och väska som sticker ut. Foto: Camera Press
Det är även trendigt att köra på en monokrom look med kittenheels.Det är även trendigt att köra på en monokrom look med kittenheels.Det är även trendigt att köra på en monokrom look med kittenheels.
Det är även trendigt att köra på en monokrom look med kittenheels. Foto: Camera Press
Gröva kängor och hård sminkning kompletterar klänningens "gulliga" former.Gröva kängor och hård sminkning kompletterar klänningens "gulliga" former.Gröva kängor och hård sminkning kompletterar klänningens "gulliga" former.
Gröva kängor och hård sminkning kompletterar klänningens "gulliga" former. Foto: Camera Press
Att matcha accessoarer i likadana färger och samma färgton som klänningen är inte att underskatta.Att matcha accessoarer i likadana färger och samma färgton som klänningen är inte att underskatta.Att matcha accessoarer i likadana färger och samma färgton som klänningen är inte att underskatta.
Att matcha accessoarer i likadana färger och samma färgton som klänningen är inte att underskatta. Foto: Camera Press
Blommig klänning, boxig väska, grungeskor och underkläder som syns igenom är den perfekta blandningen mellan rått och sött.Blommig klänning, boxig väska, grungeskor och underkläder som syns igenom är den perfekta blandningen mellan rått och sött.Blommig klänning, boxig väska, grungeskor och underkläder som syns igenom är den perfekta blandningen mellan rått och sött.
Blommig klänning, boxig väska, grungeskor och underkläder som syns igenom är den perfekta blandningen mellan rått och sött. Foto: Camera Press

3. Fokusera på detaljer

Ett stiltips som aldrig går ur tiden är att lägga fokus på detaljerna. Något vi ser mycket av denna säsong är remsandaler knutna runt byxorna, ett intressant knep som fångar blicken. Den mönstrade scarfen får gärna knytas runt tofsen eller över huvudet, gärna i kombination med många accessoarer.

LÄS MER: Höstskor 2019: säsongens hetaste trender – direkt från catwalken

Knyt eller knäpp skoremmarna över byxorna. Det skapar nya former och en ger mer uppmärksamhet till dina skor.Knyt eller knäpp skoremmarna över byxorna. Det skapar nya former och en ger mer uppmärksamhet till dina skor.Knyt eller knäpp skoremmarna över byxorna. Det skapar nya former och en ger mer uppmärksamhet till dina skor.
Knyt eller knäpp skoremmarna över byxorna. Det skapar nya former och en ger mer uppmärksamhet till dina skor. Foto: Camera Press
Scarf, stort hårstpänne och rejäla smycken – våga matcha allt på en och samma gång! Lägg märke till hur skjortans blommor går ton i ton med färgen på smyckena och solglasögonen.Scarf, stort hårstpänne och rejäla smycken – våga matcha allt på en och samma gång! Lägg märke till hur skjortans blommor går ton i ton med färgen på smyckena och solglasögonen.Scarf, stort hårstpänne och rejäla smycken – våga matcha allt på en och samma gång! Lägg märke till hur skjortans blommor går ton i ton med färgen på smyckena och solglasögonen.
Scarf, stort hårstpänne och rejäla smycken – våga matcha allt på en och samma gång! Lägg märke till hur skjortans blommor går ton i ton med färgen på smyckena och solglasögonen. Foto: Camera Press
Det enkla räcker ofta långt – en guldkedja kring fotvristen är hur snyggt som helst.Det enkla räcker ofta långt – en guldkedja kring fotvristen är hur snyggt som helst.Det enkla räcker ofta långt – en guldkedja kring fotvristen är hur snyggt som helst.
Det enkla räcker ofta långt – en guldkedja kring fotvristen är hur snyggt som helst. Foto: Camera Press
En svart polotröja blir så mycket roligare med en lös bustier över.En svart polotröja blir så mycket roligare med en lös bustier över.En svart polotröja blir så mycket roligare med en lös bustier över.
En svart polotröja blir så mycket roligare med en lös bustier över. Foto: Camera Press
Låt väskan stå i fokus – en udda färg som lila, orange eller gul är ett lätt sätt att liva upp en outfit.Låt väskan stå i fokus – en udda färg som lila, orange eller gul är ett lätt sätt att liva upp en outfit.Låt väskan stå i fokus – en udda färg som lila, orange eller gul är ett lätt sätt att liva upp en outfit.
Låt väskan stå i fokus – en udda färg som lila, orange eller gul är ett lätt sätt att liva upp en outfit. Foto: Vestiaire Collective

4. Lär dig att styla jordnära toner

Att behärska styling av jordnära toner resulterar i en vinnande garderob. Och det är inte svårt alls! Steg ett är att hitta vilka toner just du passar i – föredrar du ljusa, mörkare, eller en kombination? Addera sedan inslag av svart eller vitt, gärna i form av accessoarer eller en enkel topp/skjorta. Stoppa gärna in toppen i byxorna, addera ett plagg med volanger eller släng kavajen över axlarna – genom att jobba med former och silhuetter blir den monokroma looken inte platt. Voila!

En hel look i nästan identiska färger bryts av med cognacfärgade sandaler.En hel look i nästan identiska färger bryts av med cognacfärgade sandaler.En hel look i nästan identiska färger bryts av med cognacfärgade sandaler.
En hel look i nästan identiska färger bryts av med cognacfärgade sandaler. Foto: Camera Press
Silhuetter är allt. Stort pluspoäng för volanger!Silhuetter är allt. Stort pluspoäng för volanger!Silhuetter är allt. Stort pluspoäng för volanger!
Silhuetter är allt. Stort pluspoäng för volanger! Foto: Camera Press
Beige, svart och vitt = vinnande kombo.Beige, svart och vitt = vinnande kombo.Beige, svart och vitt = vinnande kombo.
Beige, svart och vitt = vinnande kombo. Foto: Vestiaire Collective
Hitta vilken jordnära färg som passar just dig. I de flesta fall passar man i flera – så var inte heller rädd för att mixa dem med varandra. Toppa med röda läppar.Hitta vilken jordnära färg som passar just dig. I de flesta fall passar man i flera – så var inte heller rädd för att mixa dem med varandra. Toppa med röda läppar.Hitta vilken jordnära färg som passar just dig. I de flesta fall passar man i flera – så var inte heller rädd för att mixa dem med varandra. Toppa med röda läppar.
Hitta vilken jordnära färg som passar just dig. I de flesta fall passar man i flera – så var inte heller rädd för att mixa dem med varandra. Toppa med röda läppar. Foto: Camera Press
Praktexemplar på hur man mixar olika jordnära toner. Väskan "poppar" fram trots att den inte har en särskilt utstickande kulör.Praktexemplar på hur man mixar olika jordnära toner. Väskan "poppar" fram trots att den inte har en särskilt utstickande kulör.Praktexemplar på hur man mixar olika jordnära toner. Väskan "poppar" fram trots att den inte har en särskilt utstickande kulör.
Praktexemplar på hur man mixar olika jordnära toner. Väskan "poppar" fram trots att den inte har en särskilt utstickande kulör. Foto: Camera Press

LÄS MER: 14 plagg att investera i för en komplett basgarderob (steg för steg!)

5. Låt säsongens färg ta plats

Rosa, särskilt fuschia och chockrosa, syntes överallt under Köpenhamns modevecka. Att köra på en helrosa look är både roligt och utmanande för många av oss som har en viss "comfort zone" vad gäller styling. Låt färgen tala för sig själv och håll resten av stylingen enkel. Gult, rött och vitt är färger som passar extra bra till. Varför inte ta det steget längre och satsa på en rosa kappa i höst?

Statementkavaj - ja tack!Statementkavaj - ja tack!Statementkavaj - ja tack!
Statementkavaj - ja tack! Foto: Camera Press
För dig som vågar – en jumpsuit i chockrosa. Har du inte en pojkvän i röd skjorta, satsa på en röd väska och/eller läppar istället ;).För dig som vågar – en jumpsuit i chockrosa. Har du inte en pojkvän i röd skjorta, satsa på en röd väska och/eller läppar istället ;).För dig som vågar – en jumpsuit i chockrosa. Har du inte en pojkvän i röd skjorta, satsa på en röd väska och/eller läppar istället ;).
För dig som vågar – en jumpsuit i chockrosa. Har du inte en pojkvän i röd skjorta, satsa på en röd väska och/eller läppar istället ;). Foto: Camera Press
Gult och rosa är en vinnande kombo. Komplettera tonerna i din klänning med hjälp av accessoarer i samma färg.Gult och rosa är en vinnande kombo. Komplettera tonerna i din klänning med hjälp av accessoarer i samma färg.Gult och rosa är en vinnande kombo. Komplettera tonerna i din klänning med hjälp av accessoarer i samma färg.
Gult och rosa är en vinnande kombo. Komplettera tonerna i din klänning med hjälp av accessoarer i samma färg. Foto: Camera Press
En söt, rosa klänning med flickigt hårband bryts av med klumpiga, fulsnygga skor.En söt, rosa klänning med flickigt hårband bryts av med klumpiga, fulsnygga skor.En söt, rosa klänning med flickigt hårband bryts av med klumpiga, fulsnygga skor.
En söt, rosa klänning med flickigt hårband bryts av med klumpiga, fulsnygga skor. Foto: Camera Press
För en lite höstigare look, satsa på fuschia och senapsgult i kombination. Vuxet, elegant och roligt.För en lite höstigare look, satsa på fuschia och senapsgult i kombination. Vuxet, elegant och roligt.För en lite höstigare look, satsa på fuschia och senapsgult i kombination. Vuxet, elegant och roligt.
För en lite höstigare look, satsa på fuschia och senapsgult i kombination. Vuxet, elegant och roligt. Foto: Camera Press